Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Zvoki soula, R’n'B-ja in funka s pridihom harmonike

Ljubljanski Center urbane kulture Kino Šiška je 15.2. zasedel Big bend RTV Slovenije skupaj z Neisho. Pevka, ki je za svoje albume in izdane single prejela kar nekaj nagrad, je tudi tokrat navdušila po celi črti. Slišali smo lahko mešanico različnih glasbenih slogov. Od soula in vse do funka.

V dobrih dveh urah je Neisha dodobra razgrela polno dvorano v Kinu Šiška. Koncert je odprla s pesmijo Oh lord I´m coming .

Poleg odličnih glasbenikov, sta jo na odru spremljala še dva spremljevalna vokalista Matej Brodar in Aleksandra Čermelj. Ni manjkalo pa niti odličnih solo vložkov. Za enega boljših je poskrbel priznani kitarist Primož Grašič, manjkalo pa ni niti odličnih saksofonistov in trobentačev.

Poleg odlične publike je za pestrost poskrbel tudi Neishin goreči oboževalec Andrej, ki jo spremlja na vsakem njenem koncertu. Tokrat  ji je sredi koncerta poklonil rožo, ona pa mu je v zahvalo posvetila eno svojih pesmi, Krila. Po koncertu pa je navkljub prazni dvorani v roke vzel svojo harmoniko in zaigral nekaj znanih pesmi.

Po uri in pol energičnih pesmi, se je hotela posloviti, a ji publika ni dovolila. Tako je zapela še nekaj svojih komadov, koncert pa zaključila s prelepo balado I´m on fire, ki jo je zapela skupaj z Matejem Brodarjem. Ko so vsi nastopajoči že odkorakali z odra je dejala: »Situacija je resna, ostala sva sama«.

Ni pa manjkalo niti njenih znamenitih pesmi kot so Malo tu, malo tam, Občutek, Pridejo časi, Ogenj pod nogami, Planet za zadet in mnoge druge.

Neisha sicer z veseljem sporoča: »poslušajte glasbo, poslušajte besedilo in si ga predvsem prevajajte!«

Tekst: Lea Zorko
Foto: Klemen Pavačič