Zopet prihaja Škisova tržnica

Škisova tržnica je največja študentsko prireditev, kjer se tradicionalno na enem mestu, v enem dnevu in z enim namenom zberejo domala vsi slovenski študentski klubi. Letos ste na Ilirijo vabljeni že desetič!

Škisova tržnica je tradicionalna (letos že deseta) prireditev, ki jo organizira Zveza študentskih klubov Slovenije (Zveza Škis). Na prireditvenem prostoru se bodo v popoldanskem času na stojnicah s kulinaričnimi dobrotami in etnografsko-kulturnimi posebnostmi predstavili študentski klubi iz cele Slovenije. Popoldanski del prireditve bo zapolnjen tudi z različnimi dejavnostmi: urejanje pričesk, žongliranje, poslikave telesa, odbojka na mivki. V večernem programu pa bodo nastopili skupine Ultra, I Scream, Father ter slovenski glasbeniki: Polona & Gušti, Šank Rock, Vlado Kreslin in Dan D. Poleg Marshalla Jeffersona bodo priznani Dj-i poskrbeli za ljubitelje elektronskih, techno, house ritmov.

Rdeča nit Tržnice so tudi v letošnjem letu kulinarične dobrote slovenskih regij in lokalne etnografsko-kulturne posebnosti Slovenije. Študentski klubi pripravijo jedi, sladice in napitke, značilne za posamezno regijo, ki jih na stojnicah v svojem narečju ponudijo obiskovalcem. Klubovci ob svojih stojnicah navadno pripravijo tudi pester in zabaven animacijsko-kulturni program.

Kot obiskovalci tako lahko z vsemi narečji, ki jih slišimo na prireditvenem prostoru in vsemi kulinaričnimi dobrotami, ki jih poizkusimo, začutimo Slovenijo v vsej svoji barvitosti in žlahtnosti.

Slovenskim študentom se bodo na Tržnici letos pridružili tudi naši evropski kolegi. Na prireditvenem prostoru bo namreč organizirana prava pravcata Evropska vas/European village, katere prebivalci bodo študentje sedmih evropskih držav: Švedske, Grčije, Turčije, Litve, Poljske, Češke in Madžarske.

In še poslastica za konec: vstopnine ni. Se vidimo!Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

MotörCity 2018

Podarjamo 2x1 vstopnico za letošnji MotörCity 2018! Spodaj vpiši svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Kje se bo odvijal uradni Warm Up party festivala MotörCity?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2018

Podarjamo 2x2 vstopnici za letošnji Ultra Europe 2018 v Splitu! Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor dopiši ime, priimek in email osebe, ki jo boš povabil/a zraven, v kolikor osvojiš 2 vstopnici!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Fuksi 2018

Podarjamo 2x2 vstopnici za festival Fuksi. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki ji podariš drugo vstopnico ter za kateri dan festivala! Sodelujejo lahko samo polnoletne osebe.


Spremeni besedo.