Znebi se orožja in zadeni nagrado

V Bosni in Hercegovini ZN organizirajo loterijo, kjer za oddano orožje lahko zadenete hladilnik ali DVD.

Program Združenih narodov za razvoj (UNDP) v Bosni in Hercegovini organizira loterijo, s katero lahko državljani zadenejo predvajalnik DVD, hladilnik ali druge praktične nagrade, če oblastem izročijo nezakonito orožje. “Cilj je okrepiti varnost državljanov in povečati osveščenost javnosti o nevarnosti posedovanja nezakonitega orožja,” je sporočil UNDP.Vsi, ki bodo v mesec dni trajajoči akciji izročili orožje, bodo sodelovali v žrebanju.V nagradnem skladu so motorna kolesa, predvajalniki DVD, hladilniki, televizorji, štedilniki in druge nagrade. Loterijo so podprla številna lokalna podjetja, imena dobitnikov pa bodo znana 11. decembra.

Po vojni v letih 1992-95 je v BiH ostalo na tisoče kosov orožja. Od leta 1998 je v veljavi amnestija za vse, ki izročijo nezakonito orožje. (24ur)Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.