Znebi se orožja in zadeni nagrado

V Bosni in Hercegovini ZN organizirajo loterijo, kjer za oddano orožje lahko zadenete hladilnik ali DVD.

Program Združenih narodov za razvoj (UNDP) v Bosni in Hercegovini organizira loterijo, s katero lahko državljani zadenejo predvajalnik DVD, hladilnik ali druge praktične nagrade, če oblastem izročijo nezakonito orožje. “Cilj je okrepiti varnost državljanov in povečati osveščenost javnosti o nevarnosti posedovanja nezakonitega orožja,” je sporočil UNDP.Vsi, ki bodo v mesec dni trajajoči akciji izročili orožje, bodo sodelovali v žrebanju.V nagradnem skladu so motorna kolesa, predvajalniki DVD, hladilniki, televizorji, štedilniki in druge nagrade. Loterijo so podprla številna lokalna podjetja, imena dobitnikov pa bodo znana 11. decembra.

Po vojni v letih 1992-95 je v BiH ostalo na tisoče kosov orožja. Od leta 1998 je v veljavi amnestija za vse, ki izročijo nezakonito orožje. (24ur)Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Tram 11

Podarjamo 2 vstopnici za nastop legendarnih Tram 11 v Cvetličarni. Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Kako se imenujeta člana zasedbe Tram 11?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Gipsy Kings

Podarjamo 2 vstopnici za veliki koncert skupine Gipsy Kings. Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Navedi vsaj 3 hite skupine Gipsy Kings"


Spremeni besedo.