Znanih prvih 6 freestyle finalistov

V soboto se je v Mostovni v Novi Gorici v okviru festivala Urban Projekt odvila prva bitka za mesta v finalu 4. dr¾avnega prevenstva v freestyle rapanju in dobili smo prvih ¹est finalistov. To so Deni (zmagovalec gori¹kega predizbora), Valterap (vice ¹ampion), AT, MCCM, Marko in Unther, drugih ¹est pa bo znanih v petek, 6. septembra, Pri Rdeèi ostrigi v ©kofji Loki.

Znanih prvih šest freestyle finalistov, druga runda ta petek v Škofji Loki

V soboto se je v Mostovni v Novi Gorici v okviru festivala Urban Projekt odvila prva bitka za mesta v finalu 4. dr¾avnega prevenstva v freestyle rapanju in dobili smo prvih šest finalistov. To so Deni (zmagovalec goriškega predizbora), Valterap (vice šampion), AT, MCCM, Marko in Unther, drugih šest pa bo znanih v petek, 6. septembra, Pri Rdeèi ostrigi v Škofji Loki. Finale prvenstva bo potekalo na Festivalu Utrip 19. septembra v Kri¾ankah, kjer bo potekalo praznovanje zaèetka 20. sezone Kluba K4.

V Novi Gorici so bili besedni obraèuni divji, skoraj še bolj pa navdušeni navijaèi, ki so z odloèilnim glasom publike skrbeli za dobre uvrstitve svojih favoritov. V prvem krogu se je pomerilo kar 14 prijavljenih hitrogovorcev, rapali pa so na teme slovenskih filmov, denimo Kruh in mleko, Ne èakaj na maj, V leru… Razveseljivo je bilo videti, da veèini prijavljenih zadeva ni bila joke, in so se (z izjemo enega, ki je še pred zaèetkom oèitno pogledal pregloboko v kozarec, je pa zato dodobra nasmejal prisotne in prisebne) vsi resno trudili za uvrstitev naprej. Veèino tistih, ki so izpadli v prvem krogu, sta tako nesli predvsem pomanjkanje izkušenj in trema, a z gotovostjo lahko reèemo, da si sedanji carji scene ne morejo privošèiti poèivati na lovorikah, saj bodo ti fantje v prihodnjih letih prinesli precejšnjo konkurenco.

Poleg tistih, ki so se prijavili na škofjeloški izbor, si bodo prve nove izkušnje lahko v Novi Gorici izpadli tekmovalci nabirali ¾e ta petek Pri Rdeèi ostrigi v Škofji Loki. Dogajanje se zaène ob 22. uri, bitke pa ob 23. uri. Za ogrevanje in beate za battle bo poskrbel DJ Esco, sledi pa seveda še after, ki ga bo do bridkega konca glasbeno podpiral DJ Supastar. Vstopnina: s flajerjem 2 EUR, brez 3 EUR. Èe hoèete "svojega" freestylerja videti v finalu, pridite in krièite na ves glas – publika ima namreè odloèilnega!

Predstavlajamo pa vam še dva gosta, ki se bosta predstavila na festivalu Utrip:

ALIX PEREZ (Shogun, Bassbin, Creative Source / UK)
"Prihodnost drum’n'bassa", "Vodja nove šole", ljubljenec Fabia in Bukema

V Ljubljano se na kraj zlo¾ina vraèa eden najprodornejših did¾ejev in producentov »soulful« in deep drum ‘n’ bassa zadnjih dveh let, Alix Perez. Pred kratkim še neznanega mladenièa je v zadnjem èasu predvsem zaradi številnih izjemnih produkcij in izvrstnih setov dobesedno katapultiralo med najdejavnejše like na sceni. V precej kratkem obdobju je izdal lepo število produkcij za osupljivo število referenènih zalo¾b, kot so Soul:R, Liquid V, Bassbin, Innerground, Creative Source, Progress, Horizons, Brigand…
Did¾ejati je zaèel pri zavidljivih 14. letih, producirati pri 17-ih. Sodeloval je z raznimi izvajalci, kot so Jenna G, Redeyes, Lynx, Sabre… Je »barski« rezident kultnega d’n'b eventa Movement. Moèno ga podpirajo te¾kokategorniki (Bukem, Bailey), med njimi gre posebej omeniti Fabia, ki vrti veèino Alixovih produkcij v svoji oddaji na BBC-jevem Radiu 1 (tam je bil lani tudi nominiran za dve nagradi – najboljšega breakthrough did¾eja in producenta). V zadnjih letih se je profiliral kot eden glavnih izvajalcev pri zalo¾bi Shogun,  ki jo vodita Friction in polovica tandema Spectrasoul, kjer je izšel tudi Alixov hit »Down the Line« z Mc Fats-om. Tako revije (pred kratkim je bil na naslovnici ATM-a) kot priznani did¾eji ga neprestano hvalijo kot „prihodnost d’n'b-ja“ in „enega vodij nove šole“. 

Mix – Alix Perez @ K4, 23. februar 2007:
http://www.klubk4.org/U3PPR/glasba/Perez/AlixPerezK407.mp3

JAZZANOVA (Sonar Kollektiv / GER)
Edinstven preplet soula, hip hopa, jazza in housa. "Èisto preprosto – to je Jazzanova stil."

Jazzanova DJ team so leta 1995 ustanovili Alexander Barck, Claas Brieler, Jürgen von Knoblauch, Roskow Kretschmann, Stefan leisering in Axel Reinemer, leto kasneje pa so zaèeli tudi s svojo produkcijo. So najpopularnejša nemška skupina DJ-jev in producentov, kar se tièe fusion glasbe, pa tudi ena vodilnih svetovnih skupin v tej zvrsti. Domujejo v Berlinu, Hamburgu in Münchnu ter so ustanovitelji zalo¾b Compost in Sonar Kollektiv, ki je neukalupljena skupina glasbenikov, producentov in DJ-jev.
Vseskozi preverjajo meje plesne in elektronske glasbe. Njihov edinstveni stil prepleta soul, hip hop, jazz in house glasbo v univerzalno privlaène groove. Raztezajo se od deep ‘n’ jazzy stila do mellow in downbeat elektronike ter so eni najpomembnejših svetovnih ustvarjalcev NuJazza in jazz house stila.
Izdali so veè kot ducat lastnih produkcij, svoj prvi album – In Between – leta 2002 in nešteto kompilacij (najbolj znani sta seriji The Remixes in Secret Love). Ime so si br¾kone ustvarili z remixi, pri katerih odlièno zdru¾ujejo matrico originala z njihovim lastnim stilom. Remixirali so med drugim 4Hero, Truby Trio, Ursulo Rucker, Iana Pooleya, MJ Colea, Masters of Work in Nino Simone.
Njihov set se giblje med plesnim broken beatom in jazzy, deep housom. V klubu K4 19.09.08 (na after festivala Utrip) prihaja Alex Barck.

 Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.