Znani prvi kandidati za Zlato žogo

Francoski časnik France Football je danes objavil seznam 50 nogometašev, ki se bodo letos potegovali za prestižno nagrado zlata žoga – nagrado, ki jo dobi najboljši nogometaš, ki igra v Evropi.

Francoski časnik France Football je danes objavil seznam 50 nogometašev, ki se bodo letos potegovali za prestižno nagrado zlata žoga – nagrado, ki jo dobi najboljši nogometaš, ki igra v Evropi. Najbolj “vroča” imena za zmago so Francoz Thierry Henry, ki brani barve londonskega Arsenala in Barcelonina zvezdnika Brazilec Ronaldinho ter Kamerunec Samuel Eto’o. 

Ronaldinho, lanski dobitnik nagrade, bo v primeru vnovičnega uspeha prvi nogometaš, ki mu je uspelo ubraniti naslov po letih 1988 in 1989, ko je bil dve leti zapored prejemnik zlate žoge Nizozemec Marco van Basten.

Ronaldihno je lani v glasovanju novinarjev zbral 225 točk. Na drugo mesto se je s 148 točkami uvrstil Anglež Frank Lampard, tretji pa je bil s 142 točkami njegov rojak Steven Gerrard. Za njimi so se zvrstili Henry, zmagovalec izpred dveh let Ukrajinec Andrej Ševčenko, Italijan Paolo Maldini, Brazilec Adriano, Šved Zlatan Ibrahimovič in Eto’o.

Brazilec letos vidi najresnejša kandidata v Henryju in Eto’ou, njima ob bok pa je postavil tudi Portugalca Deca, ki prav tako igra za Barcelono. Drugo in tretjeuvrščeni z lanskega izbora, Lampard ter Gerard sta sicer tudi letos med nominiranci, a jima za končni uspeh letos kaže veliko slabše, še slabše pa njunemu rojaku Davidu Backhamu, ki pa ga letos sploh ni med kandidati.

Med 50-mi najboljšimi nogometaši, ki so lani kazali svoje mojstrovine na travnatih igriščih po Evropi, je kar enajst Francozov, vključno z veteranom Zinedinom Zidanom, medtem ko njegovega “prijatelja” s finalnega obračuna letošnjega svetovnega prvenstva v Nemčiji Italijana Marca Materazzija ni na seznamu, zato pa je kar sedem drugih italijanskih reprezentantov, ki so osvojili naslov svetovnega prvaka.

Med klubi ima največ nominirancev londonski Chelsea. Zastopan bo s kar desetimi nogometaši, medtem ko je v tej konkurenci največji poraženec madridski Real, devetkratni evropski šampion, ki bo zastopan z le tremi nogometaši. Ob omenjenemu Zidanu sta to še letošnji okrepitvi Italijan Fabio Cannavaro in Mahamadou Diarra iz Malija.

Najbolj zveneči imeni med novinci, ki se bodo prvič potegovali za prestižno nagrado sta gotovo Franck Ribery iz Marseilla in Arsenalov mladi zvezdnik Cesc Fabregas. (STA)Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.