Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Zlatko in Optimisti pogreli Cvetličarno

20.2.2010 je v ljubljanski Cvetličarni nastopil Zlatko s svojimi Optimisti in tako kot vedno navdušil vse prisotne s približno 2-urnim nastopom brez enega samega premora.

Čeprav se je koncert začel z več kot enourno zamudo se prvi obiskovalci niso dolgočasili, saj jih je DJ spravil na plesišče z nekaj odličnimi starejšimi hiphop in r&b hiti. Poskrbljeno je bilo tudi za smeh, saj se je pred nastopom odvil še kratek stand-up comedy nastop, kjer je predvsem Miki Bubulj dobro nasmejal prav vse pristone v dvorani.

Vsekakor pa se je pravi žur začel šele takrat, ko so se ugasnile luči in se je na odru zavrtela zanimiva predstavitev vseh zdajšnjih in bivših Optimistov v stilu »Cosa Nostre«. Takoj zatem pa je na oder stopil tudi Zlatko in skupaj s Cazzafuro in ostalimi začel s svojim showom. Odrepal je komade z vseh plošč, na odru pa so se mu pridružili tudi številni gosti, od Semota in Nine Pušlar do Murata, ki je zopet dokazal, da je trenutno verjetno eden najboljših, če ne celo najboljši beatbox-er v Sloveniji.

Čeprav bi prvotno moral koncert trajati do 23. ure, se je zabava zavlekla v naslednji dan, takoj po koncertu pa je sledil še after party, ki je bil ravno tako obarvan v hip-hoperskem stilu.

Po koncertu smo opazili same nasmejane in zadovoljne obraze, kar priča temu, da je koncert odlično uspel, po našem mnenju je bil nastop res odličen in verjetno ni nikogar razočaral. Tako se je zopet potrdila tista teza – Zlatkota ljudje obožujejo ali sovražijo. Tisti prvi so včeraj preživeli lep večer, drugi pa so po Zlatanovem nasvetu verjetno raje ostali doma, saj so dojeli, da otročje teroriziranje koncertov nima nobenega smisla.

Velja pa omeniti še nekaj – med koncertom je na zidu Cvetličarne (oz. v kadilnici) nastal tudi velik grafit, ki nosi tisto dobro znano in lepo sporočilo – SVET JE LEP!

Tekst: Damir Vidan
Foto: Nejc Praznik