Zdravstveni dom za študente

Študentje predali več kot 12.000 podpisov za ohranitev Zdravstvenega doma za študente.

5. decembra ob 13.00 so študentje na Ministrstvu za zdravje predali več kot 12.000 podpisov za ohranitev Zdravstvenega doma za študente. Študentska organizacija Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani) je preteklji teden organizirala zbiranje podpisov na vseh fakultetah Univerze v Ljubljani, kot tudi na svoji spletni strani. Zbiranje podpisov pa je dodatno podprlo še nekaj drugih študentskih organizacij in društev.

ŠOU v Ljubljani, kot eden izmed pobudnikov za ustanovitev Zdravstvenega doma za študente, zagovarja njegovo ohranitev in odločno nasprotuje pripojitvi le tega drugim ljubljanskim zdravstvenim domovom oziroma njegovi ukinitvi. Prvi korak boja za ohranitev Zdravstvenega doma za študente in posledično študentskih pravic so začrtali s peticijo. Podpise je bilo mogoče oddati od ponedeljka, 27. 11., do petka, 1. 12., na vseh fakultetah članicah Univerze v Ljubljani. Na spletni strani ŠOU v Ljubljani pa je bilo mogoče podpis oddati tudi elektronsko. V slabih petih dneh je ohranitev zdravstvenega doma podprlo več kot 12. 000 fizičnih in pravnih oseb.

Včeraj so predstavniki ŠOU v Ljubljani pristojnemu Ministrstvu podpise tudi predali. Pobudo bo Vlada Republike Slovenije obravnavala na medresorskem usklajevanju in v roku enega meseca sporočila še prevladujoče mnenje Vlade RS. Na današnjem sestanku so bili predstavniki ŠOU v Ljubljani in Ministrstva vskalenega mnenja, da mora tudi v prihodnje prihajati do konstruktivnega dialoga.

ŠOU v Ljubljani bo še naprej aktivno spremljal dogajanje in se še naprej boril za ohranitev Zdravstvenega doma za študente, kot tudi vseh ostalih pravic študentk in študentov.

Vir: ŠOUKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Tram 11

Podarjamo 2 vstopnici za nastop legendarnih Tram 11 v Cvetličarni. Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Kako se imenujeta člana zasedbe Tram 11?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Gipsy Kings

Podarjamo 2 vstopnici za veliki koncert skupine Gipsy Kings. Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Navedi vsaj 3 hite skupine Gipsy Kings"


Spremeni besedo.