Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Zdravko Čolić v ljubljanskih Stožicah

Ob 20.30 so se odprla vrata dvorane Stožice, katera je gostila enega najpopularnejših glasbenikov bivše Jugoslavije. Dvorana je v slabi uri napolnila 12.000 glava množica oboževalcev, ki so pripadali najmanj trem generacijam.

Kot predskupina je nastopil band Miro Todovski z Ujdi Bandom, ki je za ogrevanje pozabavalo neučakano množico s hiti nekdanje Jugoslavije. Sledil je nastop glavne zvezde večera, Zdravka Čolića, kateremu se je celotna dvorana poklonila in dvignila na noge že ob prvi skladbi Produži dalje. Nadaljeval je s svojimi uspešnicami, kot so: Čija je ono zvijezda, Živiš u oblacima mala, E draga, draga, Loše vino, Svadbarski sokak, Jedna zima sa Kristinom, Prava stvar, Krasiva, Jedina, Malo pojačaj radio, idr..

60-letni šarmer je dokazal, da leta niso merilo in da je njegov vokal še vedno v odlični formi, kot tudi njegov videz in energija, ki jo je razdajal in delil s publiko ves čas koncerta. Med tem, ko je on poplesaval po odru kot mladenič, je publika v vsej ekstazi norela in uživala v brezskrbnem večeru.

V njegovi  dolgoletni karieri lahko beležimo več ali manj same velike glasbene uspehe. V tri urnem spektaklu smo imeli priložnost slišati še večino preostalih uspešnic: Mangupska, Okano, Pjevam danju pjevam noću, Glavo luda, Noć mi te duguje, Stanica Podlugovi, Moja draga, Zagrli me, Ti možeš sve, al jedno ne, Hotel Balkan, Ajde, ajde Jasmina, Merak mi je, 100 puta, Pusti, pusti modu in druge.

Predstavil je tudi nekaj skladb iz zadnjih dveh albumov Zavičaj in Kad pogledaš me preko ramena. Naj priznam, da je pri določenih baladah nežnejšemu spolu, pustil tudi kakšno solzo na licu. Celotna dvorana je od prve skladbe dalje euforično uživala, sodelovala in pela ob vsaki skladbi posebej. Tako ni mirovala niti med 15-minutnim odmorom Čolića, saj je publiko presenetila skupina bobnarjev, ki je stopnjevala uživancijo vseh prisotnih generacij.

Po tri-urnem neprekinjenem plesanju in petju, nam je Čolič v drugem bisu zapel še tri pesmi:  Zvao sam je Emili in Kao moja mati, ter nepopisno odličen koncert zaključil z največjo uspešnico  Ti si mi u krvi.

Zdravko Čolić je prava legenda in človek, ki je lahko vzgled večini zvezdnikom na glasbeni sceni. Celotna dvorana je dobila tisto, po kar je prišla oz.še več, doživela je koncert oz.spektakel, ki ga že lep čas nismo bili deležni v tej naši mali Sloveniji.

Da pa ne bo vse tako popolno, naj le opomnim tonskega mojstra, da je potrebno pri določenih visokih tonih, malo zmanjšati frekvenco, saj le-ta ni najbolje vplivala na ušesa publike.

Drugače pa še en enkraten večer in hvala, bilo nam je neizmerno noro dobr’.

Tekst: Metka Avsec
Foto: Miro Podgoršek