Zdravko Čolić razvnel Ljubljano

Če je bilo kje v Ljubljani sinoči vroče, je bilo to sigurno na Gospodarskem razstavišču. Tam je namreč svoj koncert imel legendarni Zdravko Čoliæ.

Eden od legend jugoslovanske zabavne glasbe, večni šarmer in nasmejani Sarajevčan je včeraj Ljubljančanom ponovno dokazal, zakaj tako dolgo traja njegova kariera. Množica ljudi iz cele Slovenije in bližnje Hrvaške se je trla pred vhodom na Gospodarsko razstavišče in šele v dobri uri napolnila halo razstavišča, ko se je koncert tudi začel.
Gori vatra, veliki hit, ki ga je za Zdravka napisal Kemal Monteno je napovedal začetek tega dogodka, sledili pa so hiti, ki jih je pela cela dvorana. Čini ti se grmi, Ajde Ajde Jasmina z albuma na katerem je sodeloval z Goranom Bregoviæem, Čija je ono zvijezda, Čaje Šukarije, z albuma s konca 80-ih, Glavo luda, Produži dalje, Pjevam danju, pjevam noæu z albuma iz leta 1978, sledili pa so še Ti možeš sve al jedno ne, Ružo Ruška, Oj djevojko selen velen, Madjarica, Malo pojačaj radio, Pisaæu joj pisma duga, Jedina, Okano. Zdravko je pokazal tudi, zakaj so njegove balade ene izmed najlepših v diskografiji bivše jugoslavnske estrade, saj so se generacije zaljubljale in poslavljale od ljubljenih ob pesmih Stanica Podlugovi, E draga draga, Jedna zima sa Kristinom, Moja druga, Zločin i kazna in Zagrli me, kompozicijo Arsena Dediæa, ki jo je odpel po zelo dolgem času.

Čoliæ, ki je dvakrat napolnil beograjsko Marakano, dva dni zapored napolnil beograjsko Areno, koncert v sarajevski Zetri razprodal v dveh dneh in imel nešteto turnej po državah bivše Jugoslavije, Evrope, Amerike in Avstralije, je vedno postavljal visoke standarde spremljevalne tehnike svojih nastopov, kar se je pokazalo tudi na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču. Odlično ozvočenje in svetlobni efekti so pričarali čarolijo (Čarovnija, naslov albuma iz leta 2003) ljubljanskim oboževalcem vseh starosti. Ljubljanski organizatorji pa so poskrbeli za odlično varnost in pijačo.

Koncert je bil tudi promocija zadnjega Čoliæevega albuma Zavičaj (Rojstni kraj), ki je bil v rekordnem mesecu razprodan v 300.000 izvodih, v naslednjih mesecih pa je bil album prodan v več kot 700.000 izvodih. Tako je tudi ljubljanski publiki, priljubljeni pevec predstavil pesmi Sačuvaj me Bože njene ljubavi, Mangupska, Zavičaj, Merak mi je in Sto puta.
In slovo nikakor ne bi moglo biti boljše in prijetnejše kot z balado Kao moja mati z zadnjega albuma in velikim megahitom Ti si mi u krvi, ki je bil posnet še davnega leta 1983. Kot da bi večtisoč glava množica pela samo njemu: Zdravko, ti si nam u krvi.

Piše: Dejan P.
Foto: ArhivKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.