Zbiranje šolskih potrebščin in oblačil

Ob vsesplošnem zaskrbljujočem stanju in vse večji brezposelnosti se na Klubu mariborskih študentov zavedajo, da v teh težkih časih ključno vlogo igrata solidarnost in dobrodelnost. V ta namen so se lotili projekta, preko katerega bodo izbranim dijakom in študentom pomagali z zbranimi sredstvi.

Projekt bo potekal v treh fazah. Prva faza je razpis, katerega namen je ublažiti materialno stisko socialno najšibkejšim dijakom in študentom. Dijaki in študenti, izbrani preko razpisa, bodo prejeli sredstva, ki jim bodo olajšala uvodne mesece izobraževanja. Na razpis se lahko prijavijo socialno ogrožene družine same ali pa jih prijavijo njihovi prijatelji, sorodniki, znanci. Zadnji rok za prijavo dijakov je 9. september 2013. Razpis za študente bo objavljen kasneje.

Celoten razpis za dijake najdete na tej povezavi.

»Iz dneva v dan opažamo propadanje podjetij v Sloveniji, števec brezposelnih pa iz ure v uro povišuje svoje številke. Država ukinja državno štipendijo, ki je namenjena ravno socialno najšibkejšim, zato ugotavljamo, da je izobraževanje postalo prej privilegij kot pravica in ta trend želimo spremeniti s tem projektom,« je o pomenu razpisa in zbiranja potrebščin povedal vodja projekta Tim Gumilar.

Darujte šolske potrebščine in oblačila!

Preko razpisa bo Klub mariborskih študentov podaril sredstva, ki jih bo predhodno pridobil s strani fizičnih in pravnih oseb. Zato vas pozivamo, da jim pomagate pri zbiranju potrebščin. Prinesite šolske potrebščine, stare učbenike, delovne zvezke in oblačila, ki jih bodo lahko podarili družinam, izbranim preko razpisa. S to gesto izvajalci projekta želijo pokazati, da še obstajajo ljudje, ki so pripravljeni pomagati in ki želijo omogočiti izobraževanje tudi socialno najbolj ogroženim. Pomagajte jim uresničiti to željo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Našteta sredstva lahko prinesete v Klub mariborskih študentov, Pristaniška ulica 2, 2000 Maribor, v času uradnih ur:

Ponedeljek, med 11:00 in 13:00

Torek, med 14:00 in 16:00

Četrtek, med 16:00 in 18:00

Petek, med 11:00 in 13:00

Sredstva bodo zbirali od 26. avgusta do 20. septembra.

Čuj ti, zbirat stare učbenike se ti mudi!

Sejem rabljenih učbenikov

Tretja faza projekta je sejem rabljenih učbenikov za dijake, ki bo potekal 4. septembra 2013 na zgornjem platoju tržnice. Od 11:00 pa vse do 17:00 se boste dijaki lahko družili in si hkrati izmenjevali stare učbenike, hkrati pa še kaj malega zaslužili. Vsak bo namreč lahko postavil svojo ceno učbenika, ki ga prodaja. Za sproščeno vzdušje bo skrbel DJ, za zabavo pa zanimiv animacijski program.

V primeru slabega vremena se sejem prestavi na 9. september 2013.

Sejem rabljenih učbenikov bo prav tako potekal za študente, in sicer 4. oktobra 2013 med 11:00 in 17:00 pred Univerzitetno knjižnico Maribor.

Čuj ti, prinesi učbenik in zasluži si!

Za več informacij in redno obveščanje o dogodkih si oglejte njihovo spletno stran www.klub-kms.si ali dogajanje spremljajte na njihovi facebook strani KMŠ – Klub Mariborskih Študentov.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.