Zbiranje šolskih potrebščin in oblačil za socialno ogrožene dijake

Na Klubu mariborskih študentov pred pričetkom novega šolskega leta v ne privilegiranih časih za dijake in študente pomagajo pri vstopu v novo šolsko obdobje. V mesecu septembru bodo izvedli projekt z naslovom Zbiranje šolskih potrebščin in oblačil za dijake iz socialno ogroženih družin.

V ta namen je KMŠ izdal razpis, preko katerega bodo izbranim dijakom pomagali z zbranimi materialnimi sredstvi. Namen razpisa je ublažiti materialno stisko socialno najšibkejšim dijakom. Ob vsesplošnem zaskrbljujočem stanju in vse večji brezposelnosti se na KMŠ zavedajo, da v teh težkih časih igra ključno vlogo solidarnost in dobrodelnost dijakom in njihovim družinam.

Na razpis se lahko prijavijo vse dijakinje in dijaki v Republiki Sloveniji, ki se šolajo v Mestni občini Maribor (MOM) ali imajo v MOM stalno prebivališče. Vloge bodo na Klubu mariborskih študentov sprejemali vse do 10.09.2012. Razpisna dokumentacija je ves čas trajanja razpisa na voljo na spletnem naslovu www.klub-kms.si.

Izbranim dijakom bo KMŠ namenil šolske potrebščine, učbenike in oblačila, katere bodo pridobili s pomočjo partnerjev, zbiralnih akcij, donacij v obliki šolskih potrebščin in nakupa najosnovnejših stvari, ki jih dijaki potrebujejo za svoje izobraževanje. V ta namen pozivajo vse posameznike, v katerih se skriva kanček dobrodelnosti, da prinesejo oblačila in šolske potrebščine, katerih več ne potrebujejo, na sedež Kluba mariborskih študentov, Pristaniška ulica 2, v času uradnih ur (torek 10.00 – 13.00 in petek 13.00 – 16.00) do 15. septembra 2012.

V trenutnih socialnih razmerah na štajerskem koncu velja velika brezposelnost, visoke obdavčitve študentskega dela pa so privedle do tega, da se je trg dela za dijake in študente zdesetkal. In ne le to – šolske potrebščine postajajo iz leta v leto dražje, zato si jih mnoge socialno ogrožene družine ne morejo privoščiti.

“Dobro delo in pomoč drugim v stiski nam krepi krila, ki nas ponesejo tja kamor smo najmanj pričakovali.”Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.