Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Zavec ubranil naslov svetovnega prvaka!

Dejan Zavec je po tehničnem knockoutu v 12. rundi premagal Argentinca Rodolfa Ezequiela Martineza in ubranil svoj naslov v velterski kategoriji po verziji IBF.

Dejan Zavec se je od samega začetka borbe predstavil kot boljši in predvsem pametnejši boksar, saj je potrpežljivo in koncentrirano čakal na kakršnokoli napako Argentinca, medtem ko je njegov nasprotnik ubral taktiko “na vse ali nič” in je veliko moči izgubil že v začetnih rundah, ko je večina njegovih napadov končala v bloku našega šampiona. V drugi rundi je Zavec že uspel načeti arkado nasprotnika in ko so nekateri obiskovalci že glasno omenjali hiter konec dvoboja, se je Argentinec presenetljivo dobro odzval in se odlično upiral Zavcu, ne glede na to, da je tudi sam prejel nekaj udarcev. Kot se je izkazalo v naslednjih rundah je bil nasprotnik kljub morda ne najboljši taktiki odlično pripravljen in je večino udarcev prav neverjetno lahko sprejel.
V osmi rundi je Martinez končal na tleh, a to ni bila posledica udarca, temveč je šlo le za zdrs, kar je upošteval tudi sodnik. Zavec je bil zelo blizu knockoutu na koncu 10. runde, ko je pred samim koncev dodobra zamajal svojega nasprotnika, ki ga je od najhujšega rešil zvonec v pravem trenutku. V zadnjih dveh rundah je bilo jasno, da lahko Argentinec zmaga le v primeru, da mu uspe knockoutirati Zavca, vendar za kaj takšnega enostavno ni imel več moči, naš šampion pa je ostal koncentriran kljub nasprotnikovemu provociranju s spuščenimi rokami in kljubovanju nekaterim udarcem, saj se je nenehoma pritoževal, da dobiva udarce v zatilje, kar pa je bila le posledica tega, da je težko ostajal v stand-upu po serijah nasprotnika. 45 sekund pred koncem je po še eni dobri seriji sodnik dvoboj prekinil in tako  si je Dejan Zavec priboksal še 29. zmago v karieri ter prvič ubranil svoj lani pridobljeni šampionski pas.