Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Zasanjane duše uživale v Kinu Šiška

Torkov koncert Newyorške indie-pop zasedbe je otvorila skupina Flowers, katere 3 članska zasedba nas je popeljala v svet zasanjanih duš. Indie skupina je ogrela skoraj polno dvorano Kino Šiške in navdušila vse, ki smo jih tisti večer prvič spoznali.

Njihov EP album Oddities prodajajo na nastopih za nič več, kot prostovoljne prispevke in moram reči, da je pravi balzam za ušesa. Dodobra ogreti smo pričakali The Pains of Being Pure at Heart, z zasedbo: Kip Berman (vokal, kitara), Kurt Feldman (bobni), Alex Naidus (bas) in Peggy Wang (klaviature, vokal). TPBPH so se svetu predstavili že leta 2007, s svojim prvim EP albumom, ki so ga posneli na lastno režijo. Temu so sledili The Pains of Being Pure at Heart (2009), ki predstavlja prvenec sami skupini, Higher Than the Stars (2009) in Belong (2011).

Album Belong je požel veliko slave že s samo produkcijo ekipe Flood in Alanom Moulderjem, ki sta sodelovala z 90s titani, kot so Smashing Pumpkins, Nine Inch Nails, U2, Depeche Mode, in PJ Harvey. Prepričali pa so nas oni sami, ki z izrednim občutkom mešajo alternativne rock melodije starih dobrih Blink 182, Foo Fighters in The Cure, še vedno pa ohranjajo svojo lastno identiteto. Noise in pop definitivno nista stvar preteklosti ampak sta še mogočnejša in zabavnejša pridiha, ki Belong povzpenjata na nove dimenzije TPBPH kariere.

Izredno intuitivna skupina se osredotoča predvsem na pomembne stvari v življenju, kot sta prijateljstvo in zabava. Tudi samo ime skupine so člani povzeli po otroški pravljici, ki jo je napisal prijatelj Kip Bermana in govori o tem, kako se imeti dobro in kaj je res najbolj važno v življenju. Njihove pesmi so čutne, iskrene in ganljive in nedvomno izvirajo iz velikega prijateljstva. To vse in še več, smo lahko začutili vsi navzoči, na torkovem koncertu, ki je s hitoma Heaven’s Gonna Happen Now in Heart in Your Heartbreak brez dvoma ogrel tudi stene sosednje stavbe. Nič kaj manj pa ni navdušila sama organizacija, super ozvočenje, prijetna družba in Kino Šiška, ki nam omogoča tudi malo drugačen pogled na svet. Pohvalno!

Tekst: Jasna Jarc
Foto: Manja Črep