Zaradi mode trpi zdravje

Zaradi pretesnih kavbojk, visokih petk, zimskih majčk do popka in ostalih modnih smernic trpi zdravje več kot 80 odstotkov Italijank, je pokazala anketa zdravstvene revije Salute Naturale.

Zaradi pretesnih kavbojk, visokih petk, zimskih majčk do popka in ostalih modnih smernic trpi zdravje več kot 80 odstotkov Italijank, je pokazala anketa zdravstvene revije Salute Naturale, ki so jo izvedli med 1000 Italijankami v starosti od 20 do 55 let. Revija je raziskovala povezavo med oblačenjem in zdravstvenimi problemi in ugotovili so, da ima kar 62 odstotkov žensk težav s krvnim pretokom zaradi pretesnih oblačil oziroma podobnih modnih dodatkov. 59 odstotkov se jih pretirano znoji, ker nosijo oblačila iz umetnih materialov, 39 odstotkov jih ima težave s stopali zaradi (pre)visokih pet, 21 odstotkov pa jih ima zaradi tega tudi težave z zatekanjem gležnjev. 18 odstotkov jih je potožilo tudi o težavah s hrbtenico zaradi različne modne opreme. Za največ zdravstvenih problemov so sicer odgovorna pretesna oblačila (v 28 odstotkih primerov) in neprimerni čevlji (v 26 odstotkih primerov), Italijankam pa sive lase povzročajo tudi neudobni modrčki in hlačne nogavice. Kot najbolj pereč problem so v reviji opozorili predvsem na premajhne čevlje z visokimi petami, ki lahko ovirajo krvni pretok v stopalih, s tem pa lahko pripeljejo tudi do resnih zdravstvenih težav. “Za tem trpi praktično vsaka tretja Italijanka,” so opozorili v omenjeni reviji. (STA/APA)Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.