Zaradi Mobyja na Mars

Mars festival, ki se je sinoči 26.5.2011 odvijal v odprtem delu Gospodarskega razstavišča, tudi tokrat ni razočaral. Postregel je z nekaj manj in bolj znanimi imeni zelo dobrih elektronskih glasbenikov z širnega Balkana kot so: Arhibald Arhibaldovich, Rotor, Darkwood Dub in TBF, kot češnja na slastno torto pa je okrog 22.30 bila predstava superzvezdnika Mobyja, zaradi katerega se je večina množice sploh zbrala.

Kljub odličnim slovenskim Rotorjem z Iztokom Turkom na čelu ter Mariom Maroltom (ex Miladojka Youneed) na saksofonu in še boljšim srbskim Durkwood Dubom, zasedbi iz Beograda, ki igra mešanico rocka in duba, se publika niti približno ni toliko razvnela, kot se je ob prvih ritmih bas kitare mojstra zvoka Mobyja ter sijajnem soul vokalu pevke, ki je odpela večino njegovih pesmi ta večer. Pet minut pred pesmimi z Mobyjevega najbolj uspešnega albuma Play kot so Go, The Day, We Are All Made Of Stars, Bodyrock, In This World, Honey, Extreme Ways, Porcelain, Natural Blues, je številčnejša skupina oboževalcev šele vstopala in kmalu s petjem in plesom razgrela še tiste najbolj hladne, bolj zgodaj prispele, ki so sloneli ob šanku in šteli preostale kupone za kakšno malo pivo.
Newyorški glasbenik je s svojim igranjem na raznovrstne inštrumente (kitaro,tolkala,…) in s svojim mehkim, božajočim in dramatičnim glasom dodobra pretresel in dokazal, da še zdaleč ne smemo pozabiti na njega in da tudi po toliko letih dejanske odsotnosti v komercialnem delu glasbe, še vedno uspe zbrati nekajtisočglavo zahtevno občinstvo, ki mu tudi 90 minutni nastop tega genija, še zdaleč ni bil dovolj.
Ko se je Moby poslovil z energično Lift me up in desetkratnim: ½Thank you, thank you, thank you…½, so njegovo energijo poskušali ujeti in še povečati splitski The beat fleet ali na kratko TBF z uspešnicami iz svojega nagrajenega albuma Perpetuum Fritule. Pesmim kot so Fantastična, Guzice i sise, Nostalgična ipd., je prisluhnila le še najbolj verna skupina zvestih oboževalcev, ostali pa so se že počasi zaspano zazibali proti domu in si žvižgali: Why does my heart…feel so bad??
Mars festival se zdaj odpravlja v Zagreb, kjer bo 10.junija tamkajšnjo publiko poskusil privabiti znani igralec/pevec Jared Leto, s svojo popularno zasedbo 30 seconds to Mars.
 
Tekst: Tanja Todoroviæ
Foto: Nace HudobivnikKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.