Zaključena državna univerzitetna prvenstva

V Podčetrtku sta Slovenska univerzitetna športna zveza in Univerzitetna športna zveza Maribor zaključili z Letnim festivalom študentskega športa, kot se imenujejo državna univerzitetna prvenstva v letnih športih. Dvodnevni dogodek se je začel včeraj, 3. junija v Športni dvorani Gaj v Podčetrtku. Študentje Univerz v Ljubljani, Mariboru in Primorske so se med seboj pomerili v ekipnih in individualnih športih: košarka, odbojka, futsal, tenis in namizni tenis. Zmagovalci so pridobili naziv državnega univerzitetnega prvaka-inje za leto 2011.

Tekmovanje se je začelo v petek, 3. junija ob 9. uri v Športnem centru Gaj v Podčetrtku. Po slavnostni otvoritvi tekmovanja so se začela tekmovanja v ekipnih in individualnih športih, za danes pa so bila na tekmovalnem sporedu finalna soočenja v košarki in malem nogometu ter državno univerzitetno prvenstvo v namiznem tenisu. Na državnem univerzitetnem prvenstvu v odbojki so se med seboj pomerile le ekipe Univerze v Mariboru (UM) in Univerze v Ljubljani (UL). Predvsem pri fantih je bila igra pestra in zanimiva, a vendar so oba naslova državnih univerzitetnih prvakov v odbojki zasluženo odšla v Ljubljano. Državno univerzitetno prvenstvo v košarki se je začelo z napeto tekmo, saj je ekipa UM v zadnjih minutah dosegla odločilne točke za zmago. Ekipa Univerze na Primorskem (UP) je izgubila obe tekmi in tako sta se v finalu pomerili ekipi UM in UL. Občutno boljši so bili študentje UM, ki so zmagali z rezultatom 78:58 in tako postali državni univerzitetni prvaki v košarki.

Državno univerzitetno prvenstvo v malem nogometu se je odvijalo po pričakovanjih, saj sta se v finalu pomerili ekipi UM in UL. Samo finale se je razpletlo po izvajanju kazenskih strelov, saj je bil rezultat do zadnjega neodločen. Več sreče pri penalih je imela ekipa UM, ki so z rezultatom 5:3 postali državni univerzitetni prvaki v futsalu za leto 2011.

Študentje UM so se dobro odrezali tudi na državnem univerzitetnem prvenstvu v tenisu, kjer je sodelovalo 11 študentov. Državna univerzitetna prvakinja je postala Maša Grgan iz UM, ki je v finalnem dvoboju premagala Ružico Aračič prav tako iz UM. Zmagovalca sta se tako kvalificirala za udeležbo na Evropskem univerzitetnem prvenstvu v tenisu, ki bo od 4. do 10.9. v Švici.  Pri moških je bil najboljši

Na državnem univerzitetnem prvenstvu v namiznem tenisu je zmagal študent UL Patrik Rosc, ki se je tako kvalificiral za nastop na Evropskem univerzitetnem prvenstvu v namiznem tenisu, ki bo od 17. do 23. julija 2011 v portugalski Madeiri.

Zmagovalci so priznanja in pokale prejeli iz rok župana občine Podčetrtek g. Petra Misja. »Poleg tekmovalnega dela je pomemben del DUP tudi družabni del, saj se tako študentje iz sodelujočih visokošolskih ustanov lahko družijo in bolje spoznajo« je povedal predsednik Slovenske univerzitetne športne zveze SUSA g. Otmar Kugovnik.   


REZULTATI

KOŠARKA

1.    Univerza v Mariboru
2.    Univerza v Ljubljani
3.    Univerza na Primorskem

MALI NOGOMET

1.    Univerza v Mariboru
2.    Univerza v Ljubljani
3.    Univerza na Primorskem

ODBOJKA

Študentke   

 
1.    Univerza v Ljubljani                       
2.    Univerza v Mariboru        
 
Študentje   
 
1.    Univerza v Ljubljani                       
2.    Univerza v Mariboru   
                               
NAMIZNI TENIS

1.    Patrik ROSC (UL)
2.    Darijan Vizjak (UL)
3.    Jakob Dolenc (UL)

TENIS

Študentke  

1. Maša GRGAN (UM)
2. Ružica Aračič (UM)
3.  Neja Sepič (UL)                                                           
 
Študentje
 
1. Uroš Potočnik (UL) 
2. Gregor Štorman (UL)
3. Bor Zorzut (UL)Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.