Zaključek poletne šole EdIT

EdIT (Education for Innovative Thinkers) je mednarodno-izobraževalni program, ki ga za študente brezplačno izvaja podjetja HERMES SoftLab. EdIT je poletna šola, ki nudi študentom različnih fakultet možnost, da svoje teoretično znanje, ki si ga pridobijo v času študija, prvič preizkusijo tudi v praksi. EdIT vsako leto poteka v obliki praktičnih delavnic, kjer lahko udeleženci izpopolnjujejo svoje znanje s področja informacijske tehnologije in se preizkušajo na realnih projektih ob pomoči mentorjev.

Začetki poletne šole EdiT

Projekt se je leta 1996 prvič izvedel v Sloveniji z 10 udeleženci, do danes je prerasel v mednarodni projekt, ki poteka v Sloveniji, Srbiji ter Bosni in Hercegovini. V letu 2009 je na EdIT-u sodelovalo že 90 študentov in dijakov.
 

Udeleženci poletne šole EdIT

Udeleženci poletne šole EdIT so študentje z naravoslovnih fakultet, smeri računalništva, informatike, matematike, elektrofizike ter družboslovnih fakultet, smeri ekonomije in družboslovne informatike. Dobrodošli so tudi nadarjeni dijaki višjih letnikov ustreznih srednjih šol.
 

Izvajalec poletne šole Edit

Izvajalec polletne šole EdIT je HERMES SoftLab, ki je razvil projekt EdIT in vsako leto omogoča študentom brezplačno udeležbo na vseh izobraževanjih.  
 

Cilji poletne šole EdIT v prihodnosti

Dolgoročni cilj projekta EdIT je v formalizaciji izobraževanja v poletni šoli EdIT tako, da bi udeleženci za svojo udeležbo na poletni šoli prejeli kreditne točke v okviru svojega študija ter v večji internacionalizaciji – možnost udeležbe študentov iz različnih držav na eni lokaciji.
 

Poletna šola Edit v letu 2009

Poletna šola se je v letu 2009 izvajala v treh državah in na šestih lokacijah –  Slovenija (Ljubljana in Maribor), Srbija (Beograd in Kragujevac) ter Bosna in Hercegovina (Sarajevo in Banja Luka). Za vse države je bilo v letu 2009 oddanih 610 prijav. Od tega 180 v Sloveniji. Vseh udeležencev na EdIT 2009 je 90.

Vodja projekta EdIT je ®iva Gorup Reichmann, vodja projekta EdIT 2009 za slovensko področje pa Janez Kostanjšek.
 

Poletna šola EdIT 2009 v Sloveniji

V Sloveniji je poletna šola štela 44 udeležencev in je potekala v Ljubljani in Mariboru. V Ljubljani sta se izvajala dva programa, v Mariboru eden. V Mariboru so študentje razvijali elektronski kviz, v Ljubljani pa so se spopadali z izdelavo vmesnika za podporo procesu nabave ter s poslovnimi analizami pri iskanju informacijskih rešitev za podporo poslovnim procesom:

Informacijska rešitev za podporo poslovnim procesom – poslovna analiza (modul za poslovne analitike)

Udeleženci so se spoznali z enim od orodij, ki ga v HERMES SoftLabu uporabljamo za podporo poslovnim procesom in na katerem so na koncu tudi pripravili rešitev za realno stranko. Oblikovali so rešitev podpori poslovnim procesom in podali predlog vpeljave te rešitve v praksi.  

eNabava – podpora poslovnega procesa nabave z najnovejšimi trendi SOA in SharePoint

Cilj naloge je bil izdelati rešitev eNabava, v okviru katere se je na Share Point 2007 platformi podprlo proces nabave za naročnika. Na podlagi funkcionalnih zahtev naročnika so udeleženci pripravili predlog implementacije in izdelali rešitev podpore za poslovni proces nabave naročnika. Rešitev je temeljila na Share Point 2007 platformi. Udeleženci so razvili spletno storitev (»web services«) v WCF tehnologiji in Silverlight gradnike, jih vgradili v Share Point okolje ter izdelali Infopath obrazec za potrditev naročila.  

eKviz – Kako poživiti spletna tekmovanja v preizkusu znanja

Cilj naloge je bil izdelati aplikacijo, ki je omogočala igralcem preko spleta sodelovati v tekmovanju v preizkusu znanja, ki ga v živo moderira moderator. Rešitev je temeljila na platformi razviti v HERMES SoftLab-u. Zelo pustemu in nezanimivemu klasičnemu spletnemu kvizu so študentje dodali prenos video vsebine v živo, s čimer so približali spletno verzijo kviza klasični verziji.  
 Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.