Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Zahteven Tiesto

DJ Tiesto ob nastopu je na letošnjem Papaya Moto Music Festivalu na paški plaži Zræe postavil visoke zahteve.

Mnogi pravijo da gre za kaprico, drugi pa se strinjajo, da je izpolnjevanje visokih zahtev le pogoj za dober nastop. T.i. »rider« – del pogodbe, ki jasno določa zahteve pred nastopom velikega DJ-ja, je primerljiv le še z zvezdami svetovnega ranga. Da bi Papaya izpolnila vse kar navaja pogodba, je morala pomoč pri odru, specialnem ozvočenju in osvetljavi poiskati v sosednjih državah (Italija, Avstrija). 

Da je Tiësto najtrši oreh letošnjega Papaya Moto Music Festivala, trdijo tudi v agenciji Supratravel, ki skrbi za pravilno izpolnjene pogoje Tiëstovega nastopa. Sporočili so nam, da famozni DJ prileti na Pag z zasebnim letalom. Med osnovnimi zahtevami pa so med drugim tudi klimatizirana garderoba z lastno kopalnico, 3 steklenice Chrystal šampanjca, 3 steklenice redkega Moët & Chandon šampanjca roza barve, ter oder s specialnim ozvočenjem, ki je dolg vsaj 15 m. Pospešena gradnja odra pred klubom Papaya se bo v naslednjem tednu zaključila, klub pa bo letos sprejel bistveno večje število gostov kot lani.

V zadnjih petih letih je bil Tiësto vedno uvrščen na najvišja mesta po večini izborov najboljših Dj-jev, pripoveduje Pavle Kostadinovič (Suptratravel). Do zvezde svetovnega merila seveda ne more priti vsak. Z bookiranjem najboljših svetovnih DJ-jev se ukvarjamo od leta 2005 in imamo dobre reference. Zato z zagotavljanjem nastopa za Tiësta nismo imeli nobenih težav, še odgovarjajo iz Supre.

Zanimanje za festival je preseglo meje med državami, saj organizatorji sporočajo, da bo letos VIP prostor poln petičnih gostov iz Egipta, Brazilije, ZDA, Dubaja, Švedske, Avstralije in Rusije, ne bo pa manjkalo tudi znanih obrazov iz slovenske in hrvaške estrade. Papaya Moto Music Festival se bo odvijal med 16. in 19. julijem na otoku Pagu, plaža Zræe. Seveda bo kot prvi festival odprl nizozemski DJ Tiësto, sledili pa mu bodo PlayOne feat. Barbara Tucker, Sandy Rivera vs. Tom Novy in famozni britanski duo Freemasons. O samem dogodku si lahko preberete v Infosceni.