Začelo se je novo študijsko leto

S slovesnim sprejemom brucev na Kongresnem trgu v Ljubljani se je začelo novo študijsko leto za študente. Prireditev se je začela s simboličnim tekom na predavanja.

S slovesnim sprejemom brucev na Kongresnem trgu v Ljubljani se je začelo novo študijsko leto za študente.

Prireditev se je začela s simboličnim tekom na predavanja, sledil pa je nastop univerzitetnega pihalnega orkestra. Na Kongresnem trgu so se predstavili dekani članic Univerze v Ljubljani, študente pa sta pozdravila tudi rektorica Univerze v Ljubljani in ljubljanski župan Zoran Jankoviæ.

Najmlajše študente so slovesno sprejeli na posameznih fakultetah Univerze v Mariboru in Univerze na Primorskem, na mariborski Fakulteti za naravoslovje in matematiko pa so odprli novo razstavišče.

Na ljubljansko univerzo lahko vstopijo le najboljši
Rektorica univerze v Ljubljani Andreja Kocjančič je v slavnostnem nagovoru povedala, da letos v naročje univerze sprejemajo 13.600 novih študentov. Ob tem je čestitala staršem študentov in dejala, da so si novi študentje izbrali najboljšo univerzo v državi, ki je po strokovni oceni ena izmed 500 najboljših na svetu. Od 49 zlatih maturantov se jih je kar 48 vpisalo na študij ljubljanske univerze. Kocjančičeva je poudarila, da si želijo vzgojiti dobre diplomante, široko razgledane ljudi in bodoče intelektualce, kar je dolžnost univerze pred slovenskim narodom. Poleg tega je opozorila na neodvisnost univerze od države, za katero so se borili v preteklosti in za katero se bodo še bolj borili tudi v prihodnosti. Ob koncu nagovora je dejala, da je cilj pripeljati vse študente do diplome, za katerega se bodo trudili vsi profesorji, tutorji in sodelavci univerze.

Tri novosti študentske organizacije v Ljubljani
Študentska organizacija Univerze v Ljubljani je predstavila novosti, ki jih uvaja z novim študijskim letom.

Prva novost je brezplačna mesečna revija Element, ki obravnava aktualne družbene zadeve s študentskega stališča. Na voljo bo na fakultetah, infotočkah in študentskih stičiščih. Na univerzi v Ljubljani se je novo študijsko leto začelo z mesecem izobraževanja, ki je namenjen neformalnemu izobraževanju študentov. Tretja novost pa je Šoufest, prvi študentski festival športa, kulture in zabave, ki se bo začel 10. oktobra s koncertom Katalene.

Ob začetku študijskega leta je ŠOU Univerze v Ljubljani posebno pozornost namenil brucem. Na vseh fakultetah so tako v pomoč ŠOU informartorji, ki brucem pomagajo pri prehodu s srednje šole na fakulteto.

ŠOU Maribor bo pomagal socialno ogroženim kolegom
Fundacija Solidarnostni sklad Študentske organizacije Univerze v Mariboru je objavila razpis za dodelitev pomoči socialno ogroženim mariborskim študentom. Na razpis se lahko do 15. oktobra prijavijo vsi študenti Univerze v Mariboru, katerih dohodek na družinskega člana leta 2006 ni presegal 3.666,18 evrov. (RTVSLO)Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.