Začel se je Trnfest

Med 31. julijem in 1. septembrom bo v okviru KUD France Prešeren potekal že 16. tradicionalni festival Trnfest 07 in znova popestril poletno dogajanje slovenske prestolnice.

Med 31. julijem in 1. septembrom bo v okviru KUD France Prešeren potekal že 16. tradicionalni festival Trnfest 07 in znova popestril poletno dogajanje slovenske prestolnice. Pet tednov oz. 33 dni in večerov brezplačnega dogajanja ponuja program za mlado in staro, za ljubitelje glasbe, gledališča, razstav, filmskih projekcij in tudi za najmlajše. Med 23. in 26. avgustom bo dogajanje festivala znova popestrila Emonska promenada, ves avgust pa bo v okviru Trnfesta potekal tudi fotografski natečaj TrnFoto 07.

Festival bo letos v 33 dneh in večerih ponudil tako koncerte kot gledališke in plesne predstave, ustvarjalne delavnice, otroški program, DJ nastope, razstave in filmske projekcije, kar pisani gruči domačih in tujih obiskovalcev že tradicionalno zagotavlja brezplačno.

Otvoritveni dogodek bo popoldanska interaktivna predstava uličnega gledališča Čarobno gledališče Saltimbanco s predstvo Tutti Frutti po ulicah stare Ljubljane in na Prešernovem trgu z otvoritvenim nagovorom organizatorjev, vsi ostali dogodki pa bodo v KUD France Prešeren. Tako se »središče Ljubljane avgusta simbolično znova seli v Trnovo«.  

Letošnji program je usmerjen tudi v nekaj več slovenske produkcije, a festival kljub temu gosti nekaj priznanih tujih imen ustvarjalcev. Program Trnfesta 07 tako obeta domače in tuje nastopajoče, med katerimi lahko izpostavimo koncerte skupin Jararaja, Brass band Bojana Rističa, NYSJE [ZDA], Overflow [Hrvaška], Moveknowledgement idr. V okviru Trnfesta 07 bo potekal še festival neuveljavljenih glasbenih skupin REVERSE ENGINEERING.

Vsi obiskovalci, tako amaterski kot profesionalni fotografi, lahko ponovno sodelujejo na fotografskem natečaju TrnFoto07. Tema natečaja je sam festival – dogajanje na odru, med obiskovalci, v zaodrju … Vsakdo lahko vsak dan do 12. ure pošlje do tri fotografije na trnfoto07@kud-fp.si, strokovna žirija pa bo izbirala tiste, ki bodo sproti razstavljane v klubski sobi KUD France Prešeren, ob koncu festivala pa bodo med vsemi prispelimi tudi izbrali in nagradili avtorje treh najboljših fotografij.    

Emonska promenada, že 7. mednarodni ulični festival, ki bo [prav tako pod okriljem KUD France Prešeren] potekal med 23. in 26. avgustom in vsebinsko dopolnjuje Trnfest, pa se bo odvijala na Trnovskem mostu in na Emonski ulici. Obe prizorišči se v času promenade spremenita v gledališče na prostem in ustvarjalno sprehajališče, polno umetnikov z vsega sveta, tako mali kot veliki pa se lahko preizkusijo v artističnih spretnostih in družabnih igrah.

Organizator KUD France Prešeren v času festivala pričakuje okoli 40.000 obiskovalcev, kar velja za optimalen obisk glede na kapacitete prostora in glede na to, da je KUD France Prešeren v osrčju spalnega naselja. Ravno zato se bo vsakodnevno dogajanje na dvorišču KUD France Prešeren znova zaključilo ob 22. uri in se nato preselilo v dvorano, navadno z DJ programom, filmsko projekcijo ali gledališko predstavo.

KUD France Prešeren se za razumevanje za živahnejše večerno dogajanje v okviru festivala zahvaljuje materinskemu domu in vsem okoliškim prebivalcem, vse obiskovalce pa naproša, da svoje avtomobile, kolesa in pasje prijatelje zaradi stiske s prostorom pustijo doma.

Organizatorji tudi letos ne bodo pozabili na pečeno koruzo, tradicionalno spremljevalko festivala.

Trnfest 07 so podprli Mestna občina Ljubljana, Ministrstvo za kulturo, Hiša otrok in umetnosti, Ljudmila, Akustika Primožič, Collegium Graphicum, Foto Format, Društvo za promocijo glasbe, Alpe Papir, medijski pokrovitelji so Najdi.si, Radio 1 in Radio Študent, revija Muska.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Mando Diao

Podarjamo 2 vstopnici za koncert Mando Diao v Cvetličarni! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Iz katere države izvira band Mando Diao?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Halloween ft. Prezioso & Marvin

Podarjamo 3x1 vstopnico za Halloween v Cvetličarni, kjer boste obujali spomine z dvojcem Prezioso & Marvin. Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki glasi: Navedi svoj najljubši komad dua Prezioso & Marvin.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Umek

Podarjamo 2 vstopnici za žur z Umekom, ki se bo 21.12. odvijal v Kurzschlussu. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki bi se ti ta večer pridružila!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Cocoon – Sven Vath

Podarjamo 2 vstopnici za žur s Sven Vathom, ki se bo odvijal 16.11. v Kurzschlussu. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki bi se ti ta večer pridružila!


Spremeni besedo.