Začel se je Festival Lent

Z več kot štiristo različnih prireditev in pol milijona obiskovalcev letno uvršča največji slovenski poletni festival med največje tovrstne festivale v Evropi, njegov glas pa seže tudi čez lužo.

Je še kaj lepšega kot poslušati koncert pod zvezdnatim obodom poletnega neba? Vas mika klasični koncert v prijetnem ambientu? Ali predstave pod arkadami Rotovža? Morda se boste raje odločili za baletno predstavona plavajočem odru na reki Dravi ali pa ste si zaželeli zgolj prijetnega sprehoda po srednjeveških ulicah starega mariborskega mestnega jedra, kjer se stojnice šibijo pod domačimi dobrotami? Vse to in mnogo mnogo več prinaša Festival Lent, ki bo mariborsko dravsko nabrežje ob pričetku poletja ponovno spremenil v živahno kulturno in družabno središče, utripajoče v ritmih vsega sveta. Kvalitetna multikulturna ponudba, ki bo zadovoljila široko paleto okusov tudi najzahtevnejših obiskovalcev festivala je preverjena formula, ki ji snovalci festivala ostajajo zvesti tudi letos: od klasičnih koncertov, baletnih predstav, jazza, kantavtorskih koncertov, šansona, etno glasbe, folklore, predstav uličnega gledališča, do otroških in športnih prireditev.

Bogat izbor gostov skozi leta
Na dosedanjih festivalih na Lentu so nastopili mnogi umetniki svetovnega slovesa. Ob Dravi so koncertirali legendarni Ray Charles, B. B. King, James Brown, Jose Feliciano, Lester Bowie, Stephane Grappelli, Tania Maria, Les McCann, Jimmy Whitterspoon, Maynard Ferguson Big Band, Paquito D’Rivera, Howard Johnson & Gravity, Dr. John, B. Golson, Chicco Freeman, Vocal Sampling, Reggie Workman, Chucho Valdes, Brad Mehldau, Monty Alexander, Ray Brown, Alfredo De La Fé, Bela Fleck, Alvin Queen, Dr. Didge, Esbjörn Svensson, Alfredo Rodrigues, Matt Darriau, Taj Mahal, Malia ,Mercedes Sosa, Olodum ,Eric Burdon & The Animals, David Byrn, Reggie Johnson, Femi Anikulapo Kuti in mnogi drugi; seveda so vsakoletni gostje festivala številni domači priznani umetniki. Mednarodni folklorni festival Folkart se odlikuje po kakovosti in raznolikosti gostujočih tujih in domačih folklornih skupin. Festival uličnega gledališča pritegne v Maribor vrhunske skupine iz vsega sveta in vsa pomembna ulična gledališča v Sloveniji. Tako bo preko dvajset festivalskih prizorišč med 27. junijem in 12. julijem ponudilo koncerte klasične, jazz, popularne in etno glasbe, kantavtorske večere in večere šansonov, gledališke in plesne predstave, koncerte, dramske in lutkovne predstave, stand up komedijo ter kreativne delavnice za otroke, športne prireditve… V okviru festivala Lent bomo lahko tudi letos spremljali mednarodni folklorni festival Folkart, festival Jazzlent in festival uličnega gledališča Ana Desetnica. S svojim značajem, ki predstavlja pomembno sožitje med kulturo in turizmom, nudi šestnajstdnevno festivalsko dogajanje obilo možnosti, da ljudje preživijo popoldneve in večere na Lentu.

V prilogi pa si lahko snamete letošnji program prireditev in med raznoliko ponudbo izberete tisto kar vas najbolj veseli.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.