Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Zablujena Generacija za Valentinovo v Orto baru

Na Valentinovo so nas obiskali naši poznani in cenjeni fantje skupine Zablujena generacija. Band se je začetno orientiral v pank sceni, vendar je skozi leta in preigravanje težje glasbe, uspešno zašel v punk rock stil.

Mladi in energetični, vedno poskrbijo za navdušeno množico, njihovi komadi pa so priromali tudi na naše radije. Še v časih Video spotnic, smo lahko uživali v hitih Super boy in Pozitiv vabrejšan. Tokrat smo bili zadnjih dveh hitov prikrajšani, zamuditi pa nam ni bilo obilice drugih konkretnih bombastičnosti.

Četudi so nekoliko zamudili, je neučakana publika z veselimi vzkliki pozdravila že prvi performans pesmi Pobegli vlak. Pokazali so nam krasen stik z publiko, že dolgo nam ni bilo videti tako uspešno razigravanje male množice. Po dolgem času je bilo lepo videti Orto bar resnično poln. Band je odlično opravil svoje delo, njihov šov je bilo čistejše poslušati v živo kot na plošči.

Zvesta publika je dokazala da pozna vsa umetelno sestavljena besedila na pamet, opazovalec pa ni mogel uiti niti moshpitu, ki ga je kasneje umiril varnostnik. Videli smo tudi razgrajaške trike trojk, držanje pod rokami in vsesplošno porivanje naprej in nazaj. Vročina je prepričala nekaj lastnikov kratkih majčk o njihovi nesmotrnosti. Klubu je odneslo pokrov strehe pri pesmi Totaln debil. Sledila je poznana Ekstra mega faking nujno, ki nikogar ni pustila ravnodušnega. Po še parih prijetnih presenečenjih je prišla na vrsto Sonce nabija, ki jo pognala celo dvorano pol metra od tal. Sonček je požgečkal tudi zadnjo vrsto, vseskupaj pa je pomiril sentimentalni metulj. Deležni smo bili tribute komada KUD idiotov Tišina. Sledilo je fa fa fa fantaziranje Patricije, temu komadu se bojda ne odpovejo nikdar.

Prepoteni band je zbiral moči za odvodno špico, publika pa je še vedno hotela še. Odigrali so še Vrtiljak, Dan ljubezni, Tu mač, Mi smo stare pizde. Z težjimi rifi in shredanjem pa so se poslovili od nas pod okriljem pesmi Čas ustavil bi. Po 5ih minutah in nekaj zabavnih vmesnikih se je izkazalo da ljudje ne bodo šli nikamor, za kar so bili nagrajeni še z Kdo hoče plesati z menoj. Ljudje so bili navdušeni, band je dal vse od sebe. Udeleženec je težko ostal ravnodušen, ne glede kateri glasbeni sceni prepušča največ pozornosti.

tekst: Lenart Perko
Foto: Rok Kleč (arhiv Zablujena generacija)