World press photo

Tudi letos v Ljubljani na ogled razstava World Press Photo.

V četrtek, 3. decembra, so v prvem preddverju Cankarjevega doma odprli razstavo World Press Photo 2009, ki na ogled postavlja izbor 63 najboljših novinarskih fotografij minulega leta. ®e drugo leto zapored je razstavo v Sloveniji z donacijo omogočil odvetnik Miro Senica. »Razstava prinaša fotografije z vsega sveta, ki je drugačen kot si ga mnogokrat predstavljamo. Zato je to priložnost, da se za trenutek ustavimo, razmislimo in vidimo tudi drugi svet od tega, v katerem živimo,« je ob otvoritvi dejal Miro Senica. Otvoritve so se med drugim udeležili tudi Mitja Rotovnik, direktor Cankarjevega doma, Johannes Douma, veleposlanik Kraljevine Nizozemske v Sloveniji, in Femke van der Valk, kustosinja razstave.

Fundacija World Press Photo s sedežem v Amsterdamu je bila ustanovljena leta 1955 in vsako leto organizira največje in najprestižnejše tekmovanje za izbor najboljše novinarske fotografije na svetu. Na letošnje tekmovanje je 5508 fotografov iz 124 držav prijavilo 96.268 fotografij, med katerimi je žirija izbrala najboljše. Nagrajene fotografije postanejo del potujoče razstave, ki obišče okoli 45 držav po vsem svetu. Poleg Ljubljane je razstava trenutno na ogled še v mestih Barcelona in Vitoria-Gasteiz (Španija), London (Anglija), Lucca in Torino (Italija), Maia (Portugalska), Opole (Poljska) ter Santa Domingo (Dominikanska republika).

Razstava je v Cankarjevem domu na ogled do 29. decembra.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Mando Diao

Podarjamo 2 vstopnici za koncert Mando Diao v Cvetličarni! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Iz katere države izvira band Mando Diao?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Halloween ft. Prezioso & Marvin

Podarjamo 3x1 vstopnico za Halloween v Cvetličarni, kjer boste obujali spomine z dvojcem Prezioso & Marvin. Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki glasi: Navedi svoj najljubši komad dua Prezioso & Marvin.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Umek

Podarjamo 2 vstopnici za žur z Umekom, ki se bo 21.12. odvijal v Kurzschlussu. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki bi se ti ta večer pridružila!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Cocoon – Sven Vath

Podarjamo 2 vstopnici za žur s Sven Vathom, ki se bo odvijal 16.11. v Kurzschlussu. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki bi se ti ta večer pridružila!


Spremeni besedo.