Wings for life World run 2017

Tudi v letu 2017 se pripravlja svetovno tekaško tekmovanje pod okriljem fundacije Wings For Life, prav vsa sredstva zbrana od štartnin, pa se bodo namenila raziskavam, ki jih ta fundacija podpira.

Slovenski tek bo tudi tokrat štartal v Ljubljani, na njem pa lahko sodelujejo tudi tisti, ki kilometre premagujejo na vozičkih.

Wings For Life je globalni projekt, tekači pa se po vsem svetu s štarta poženejo v istem trenutku, le trase so seveda različne. Tekmovanje je s pomočjo satelitske tehnologije 100% sinhronizirano. Tako ne tekmuješ le s sosedom, pač pa s celim svetom. Vse skupaj povezuje še prenos v živo, z gibljivimi slikami, ki se na naših ekranih selijo z lokacije na lokacijo.

Ciljna črta lovi tekače

Za razliko od klasičnih tekaških tekmovanj, kjer se trudiš do cilja na drugi strani proge porabiti čim manj časa, tukaj ciljna črta lovi tebe. To pomeni, da najboljši tečejo najdlje, medtem, ko tisti z repa razvrstitve svoje tekmovanje končajo že kmalu po začetku. Seveda pri tem najboljši pretečejo največ kilometrov.

Kako reč poteka? Zasledovalna vozila po vsem svetu, s popolnoma enako hitrostjo, sledijo tekačem. Ko tekmovalca ulovijo, ga izločijo in določijo njegov rezultat. Končni zmagovalec je tisti, ki pred premikajočo “ciljno črto” beži najdlje.

Motivacija za vse

Že to, da s svojo aktivacijo lahko pomagaš tudi drugim, je močna vzpodbuda za masikoga. Z rekreacijskega vidika pa je motivacija teka Wings For Life World Run lahko tudi to, da te nihče ne sili preteči celotnega maratona, polmaratona ali kake druge fiksne razdalje. Tečeš tako hitro kot zmoreš, pa zato ne tvegaš, da boš tekmo končal, ko v cilju ne bo več nikogar, ki bi ti zaploskal.

Prijave na tek se zbirajo na uradni strani www.wingsforlifeworldrun.com, na isti strani pa lahko kupite tudi bon s katerim boste tek podarili nekomu drugemu. Štartnina znaša 30 EUR.

 Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.