Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

WFC 15 postregel z odličnimi borbami

Spektakel WFC 15 (World Freefight Challenge), ki je preteklo nedeljo potekal v Hali Tivoli, si je ogledalo približno 3000 ljubiteljev borilnih veščin. Vzdušje v dvorani je bilo enkratno, saj smo Slovenci imeli kar šest adutov, le trije pa so bili uspešni.

Za senzacionalen nokavt tega večera je poskrbel Denis Porčić – Chorchyp, ki je s polkrožnim nožnim udarcem v glavo položil nasprotnika.

Prvi dvoboj med Primožem Vrbincem in Arbijem Mezdihovom se je končal v 2. rundi s tehničnim nokavtom, s čimer je Rusu uspelo prekiniti niz treh zmag našega borca. Z vrhunsko pripravljenostjo je prepričal kosovski borec Shkodran Veseli, ki je tokrat s tehničnem nokavtom spravil na koleno Ognjena Topalovića in pred polno dvorano izzval našega Mirana Fabjana. Slednji je po sodniški odločitvi zmagal v dvoboju s kongovskim predstavnikom Ndombijem Kandejem, vendar je po razglasitvi doživel hladen tuš s tribun, saj so ga obiskovalci skorajda izžvižgali, poražencu pa namenili aplavz.

Največje navdušenje pa je Halo Tivoli zajelo že v prvi rundi med ‘slovenskim samurajem’ Chorchypom in  Hrvatom Markom Tomićem, ki ni bil kos našemu borcu z izpiljeno tehniko ter dobro telesno pripravljenostjo in si je tako zagotovil drugo zmago na tem turnirju. Najdlje je trajala borba med Rokom Štrucljem in Mladenom Kujundžićem, kjer je po dodatni rundi in sodniški odločitvi zmaga pripadla Roku, za katerega je to postala že tretja osvojena lovorika. Dvorano je močno zabolelo, ko je Ukrajinec Evgenij Mahtenko v 3. rundi in v trenutku nepazljivosti s kolenom in sledečimi direkti onesposobil našega Bojana Kosednarja, katerega so kmalu po dvoboju z reševalnim vozilom odpeljali na pregled. Tudi Bor Bratovž, ki je veljal za favorita in se je uril čez lužo v sončnem Miamiju, je že v prvi rundi predal boj močnejšemu Svetlozarju Savovu.

Šestnajsti WFC bo potekal aprila prihodnje leto, po vsej verjetnosti prav tako v Hali Tivoli, kjer pričakujemo lahko rematch med Fabjanom in Kandejem. Zlatko Mahić, ki je zaslužen za ustanovitev turnirja WFC, je na svojem Facebook profilu zapisal: ”Nisem zadovoljen s sodniško odločitvijo Fabjan vs Ndombe. Morala bi biti najmanj četrta runda. Ampak kot vedno rečem ne pusti sodnikom, da odločajo o tvoji zmagi. Zato boste videli Fabjan vs Nbombe 2 na WFC 16.”

Tekst: Katja Šadl
Foto: WFC