Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

WFC 10 v Hali Tivoli

V soboto 27.3. se je ob 18. uri v Hali Tivoli pričel deseti WFC turnir, poimenovan Night of the champions. Organizacija je bila zadovoljiva, res pa je da bi lahko odprli več vhodov, saj je bila na zahodni tribuni vrsta ogromna in vsi so prišli v dvorano šele dobre pol ure po uradnem začetku večera. Res pa je, da so organizatorji počakali da so prišli vsi gledalci do svojih sedežev, preden so začeli s prireditvijo.

Udeležba gledalcev je bila kar solidna, saj je bila zahodna tribuna skoraj polna, VIP parter je bil tudi večinoma poln, samo vzhodna tribuna je bila malce slabše zastopana.

Glavni sodnik je bil eden izmed najbolj cenjenih sodnikov v Evropi za MMA (mešane borilne veščine), Anglež Grand Anthony Waterman, ki se je ponovno odlično izkazal v svoji vlogi. Event je povezoval voditelj Janez Jakopin, kratke premore med rundami pa sta popestrili brhki mladenki.

Bilo je 9 bojev, od tega jih je bilo 7 po pravilih MMA (mixed martial arts), kar pomeni da se borba dogaja tako stoje, kot tudi na tleh, 2 pa po pravilih K1, kar pomeni da se borba dogaja samo stoje, borca pa si v objemu lahko izmenjata samo en udarec s kolenom in enega s komolcem. Večer sta otvorila Markus Di Gallo iz Avstrije in Dragan Tešanoviæ iz Srbije. Borbo je prepričljivo zmagal Srb Dragan Tesanoviæ, ki je zmagal s tehničnim knockoutom. V drugi borbi sta se pomenila Poljak Maciej Gorski in Italijan Ivan Mussardo. Borbo je zmagal Maciej Gorski po sodniški odločitvi, Italijan je pa pokazal veliko srce, saj je prenesel ogromno udarcev v glavo. V tretji borbi sta se pomerila Bolgar Ivan Ivanov in Slovenec Edvin Ramdemoviæ. Borbo je zmagal Ivan Ivanov, ki je v prvi rundi zmagal z vzvodom na nogi. V četrti borbi sta se pomerila Poljak Antoni Chmielewski in Srb Aleksandar Radosavljeviæ. Radosavljeviæ je z močnimi in natančnimi udarci dominiral celo borbo in na koncu dosegel sodniško prekinitev zaradi prevelikih poškodb Poljaka. V peti borbi sta se pomerila Srb Lazar Tomiæ in Muamer Tufekčiæ iz Bosne in Hercegovine. Ta borba je potakala po pravilih K1. Zmagal je Muamer Tufekčiæ z tehničnim knockoutom.

V šesti borbi sta se pomerila Hrvat Mario Valentiæ in Slovenec Marko Drmonjič. Borba se je odvijala večinoma na tleh, kjer je dominiral Slovenec in na koncu tudi zmagal po sodniški odločitvi. V sedmi borbi sta se pomerila Avstrijec Gerald Turek in Grk Andreas Kraniotakes a.k.a Big Daddy. Borbe je bilo konec po 15 sekundah. Avstrijec je Grka na začetku zadel z močnim udarcem v glavo, nato pa na tleh dosegel knock out. V osmi borbi sta se pomerila dva Brazilca. Bruno Carvalho je zastavil svoj pas, katerega je dobil na prešnjem WFC-ju. Pomeril se je z Viktorjem Nobrego, katerega je premagal s tehničnim knockoutom. Carvalho je izrazil jezo, ker Nobrega ni zastavil svojega pasa. V zadnji, deveti borbi sta se po pravilih K1 pomerila slovenca Ivan Budimir in Miran Fabjan. Borbo je po predaji Ivana Budimirja po pričakovanjih dobil Miran Fabjan.

Trajanje prireditve je za gledalce, ki so bili v dvorani pravočasno, ob 18. uri zvečer, trajal kar 4 ure. Tu so se pokazale pomanjkljivosti sedežev v dvorani, ki so se že po treh urah izkazali za skrajno neudobne. Kljub temu se je na koncu izplačalo malo potrpeti, saj je ta WFC je vseboval bolj energične boje kot prejšnji – deveti. Borci so se borili bolj bojevito in temu primerno je bilo videti več krvi in tudi publika je bila bolj zadovoljna oz. impresionirana nad borci in njihovimi dosežki.

Tekst: Žan Vulikić
Foto: Eva Veber