Vrtnarski štrukelj

Vsestransko uporabna in okusna spomladanska jed

Potrebujemo:

Za vlečeno testo:
30 dag moke
3 žlice kisa
4 žlice olja
voda
sol

Za nadev:

40 dag korenja
40 dag zelene
30 dag krompirja
1 debela čebula
7 dag masla
2 dcl kisle smetane
2 jajci
sol
poper
peteršilj

Priprava:

Korenje in zeleno narežemo na paličice, krompir na kocke, čebulo pa na kolobarje. V kozici razpustimo maslo, popražimo čebulo, dodamo zelenjavo, sol in poper, ter malo podušimo. To zmes ohladimo. Kislo smetano zmešamo z jajci, parmezanom, peteršiljem, soljo in poprom.

Vse skupaj povežemo z zelenjavo.
Testo razvaljamo in razvlečemo. Nadev porazdelimo vzdolž testa in s pomočjo prta zvijemo. Zavitek položimo v pomaščen pekač in pečemo okoli 50 minut. Pri sredini peke ga namažemo jajci in sladko smetano. Pečen zavitek ponudimo kot samostojno jed s solato ali kot prilogo k mesu v omaki.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.