“Vrline” nekega naroda

"Narodi" radi umotvorijo in posplošujejo, se dičijo, malikujejo, poudarjajo "vrednote", ki da jih opisujejo : tistih, katerih se "sramujejo", ponavadi ni, tiste, za katere so prepričani, da so "zveličavne" in da krasijo prav njih, obešajo na "velik zvon" in "medijske jumbo plakate" pred vrati mest – bistvo "Slovenca" je, da je "priden", "delaven", "marljiv kot mravljica", "skromen", "spoštljiv" in "ubogljiv".

In še si radi komplimentiramo : " Vse od leta 1991 smo "Slovenci" končno gospodarji na svojem, vladarji lastnega, "slovenskega sveta" ! "

In vendar se nam orosijo oči ob omembi domnevnih "vrlin", ki so vse, le "vrline gospodarjev, vladarjev" niso, so "vrline" kmetov in sužnjev.

V želji, da bi "pripadali" "velikim", se oklepamo svoje "suženjske mentalitete", jo čuvamo kot "malo vode na dlani". Kdor je "velik", ne rabi biti "priden" in "veličina" z velikostjo nima ničesar opraviti. Prične se namreč v "glavi" – teh idej nikakor ne bi smelo interpretirati v seksualno reproduktivnem kontekstu.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.