“Vrline” nekega naroda

"Narodi" radi umotvorijo in posplošujejo, se dičijo, malikujejo, poudarjajo "vrednote", ki da jih opisujejo : tistih, katerih se "sramujejo", ponavadi ni, tiste, za katere so prepričani, da so "zveličavne" in da krasijo prav njih, obešajo na "velik zvon" in "medijske jumbo plakate" pred vrati mest – bistvo "Slovenca" je, da je "priden", "delaven", "marljiv kot mravljica", "skromen", "spoštljiv" in "ubogljiv".

In še si radi komplimentiramo : " Vse od leta 1991 smo "Slovenci" končno gospodarji na svojem, vladarji lastnega, "slovenskega sveta" ! "

In vendar se nam orosijo oči ob omembi domnevnih "vrlin", ki so vse, le "vrline gospodarjev, vladarjev" niso, so "vrline" kmetov in sužnjev.

V želji, da bi "pripadali" "velikim", se oklepamo svoje "suženjske mentalitete", jo čuvamo kot "malo vode na dlani". Kdor je "velik", ne rabi biti "priden" in "veličina" z velikostjo nima ničesar opraviti. Prične se namreč v "glavi" – teh idej nikakor ne bi smelo interpretirati v seksualno reproduktivnem kontekstu.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.