Vransko summer night 2011

Vransko, trg v Spodnje Savinjski dolini, se je ta vikend spremenil v party territory oz. lepo slovensko, v ozemlje zabave. V petek in soboto se je na Vranskem namreč že devetič zapovrstjo odvijala prireditev Vransko Summer Night, ki je – kot namiguje že njen letošnji slogan Tudi tvoja stara mama pride – skušala ugoditi raznovrstnim glasbenim okusom.

V petek so organizatorji Vransko Summer Night, Klub mladih Vransko, pripravili Juhuhu večer. Prireditev je otvoril moravški narodnozabavni ansambel Mladi gamsi, ki se močno zgleduje po svojem večjem bratu ansamblu Gamsi brez katerega vzklik: »Kdor ne skače ni Slovenc..hej, hej, hej!« sploh ne bi obstajal. Za njimi ja nastopil Benjamin Doliæ, lanskoletni polfinalist oddaje Slovenija ima Talent, ki je privabil kar nekaj kričečih najstnic. Sledil je zelo energičen nastop Alexa Volaska, temu pa (v nasprotju s pričakovanji mnogih) še bolj energičen in živahen nastop Mirana Rudana. Ta si je za moto večera izbral del E-boxovega refrena »dej mi neki, da me buta, buta«, tako da je vsake toliko časa množici zakričal: »Buta, Buta!«. Sicer pa je postregel s svojimi največjimi hiti in odpel tudi nekaj pesmi z novega albuma. Svoj nastop je – nekoliko ironično – zaključil s pesmijo Na božično noč.

Rudanov »Buta, buta!« se je očitno slišal onkraj šotora in privabil še več ljudi, saj se je ob nastopu Kingstonov šotor iz napol praznega spremenil v napol polnega. Optimistični in poletni ritmi idrijske skupine pa so publiko s pesmimi Cela ulica nori, Ko sije luna nad obalo, Republika Banana in drugimi hiti spravili v pravo plesno razpoloženje. Kingstoni so k miganju spravili še tako zategnjene »šank bande«.

Sobotni večer je potekal v znamenju rocka; na svoj račun pa so prišli tudi ljubitelji elektronike. Na Electronic odru so se zvrstili DJ Negotix, DJ Deey, Silver J., Cleek in Paolo Borbate.

Rock oder sta najprej ogreli skupini Sixmore in Of pieces created, ogrevanju pa je sledila polzelska power rock skupina Legalo kriminalo, ki je poskrbela za konkreten dvig temperature. Zares vroče pa je postalo, ko je na oder stopil Pero Lovšin, ki je postregel z nekaterimi starejšimi pesmimi, ki so nastale v času sodelovanja s Pankrti in Sokoli (Osmi dan, Bandiera Rossa idr.) in s pesmimi, ki jih je napisal kot solo izvajalec (Hiša nasprot sonca, Moja mama je strela, Sam en mejhn poljub, Dobri profesor itd.). Dobro so zažagali tudi Jelen band, ki so na Vransko Summer Night prvič nastopali pod tem imenom (prej smo jih poznali pod imenom Šank rock).Vsekakor so med štajersko publiko poželi največ navdušenja s komadom Laški pir.  

Vsekakor pa je vrhunec večera predstavljal nastop skupine Tabu s pevko Tino Marinšek na čelu, ki je navdušila tako s svojim vokalom kot tudi z izgledom uporniške rock princese. Skupina je zapela nekaj hitov, ki so nastali še v času, ko je bila njihova vokalistka Nina Vodopivec (Adrenalin, Divje, Dobra vila itd.), navdušili pa so tudi z njihovimi najnovejšimi »štiklci«.

Vsekakor lahko zaključimo, da je bila prireditev Vransko Summer Night 2011 popoln uspeh – ne le, da so se organizatorji odločili za dober izbor glasbenih izvajalcev, odlično je bilo poskrbljeno tudi za ozvočenje, varnost in varno pot domov. Vsekakor vam priporočam, da se naslednje leto (ponovno) udeležite dvodnevne zabave na Vranskem.

 
Tekst: Katarina Ferme
Foto: Vransko Summer NightKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.