Volitve rektorja UL

Danes, v ponedeljek, 21. septembra 2009, od 8.00 do 16.00 ure po članicah poteka prvi krog volitev rektorja Univerze v Ljubljani. Če nič drugega se bo organizacija teh volitev verjetno zapisala v zgodovino kot najbolj tragikomična.

Več kot 3000 volilnih upravičencev (2637 zaposlenih na članicah UL in 527 študentov elektorjev) je tako danes izbiralo med štirimi kandidati – Janezom Hribarjem (biotehniška fakulteta), Jožetom Duhovnikom (fakulteta za strojništvo), Rudijem Rizmanom (filozofska fakulteta) in Stanetom Pejovnikom (fakulteta za kemijo).
 
Rezultati današnjih volitev bodo znani že v torek, morebitni drugi krog pa se bo odvijal 29. septembra.
 
Vsi kandidati so v svojih programih navajali praktično iste problematike, od financiranja do reševanja prostorske stiske, kar jim je veliko študentov tudi zamerilo, saj menijo, da se pravi problemi pravzaprav skrivajo drugje in se hkrati bojijo, da tudi v prihodnjih 4 letih ne bodo rešeni.
 
Predvolilni boj je zaznamovala tudi obupna organizacija, saj je do zaupnih podatkov elektorjev (nelegalno?) prišel tudi ŠOU (ki se je po grožnjah nekaterih elektorjev na zanimiv način umaknil), še večja zmeda pa je nastala pri pošiljanju obvestil elektorjem preko emailov, saj očitno zaposleni na Univerzi niso vedeli, da z uvrstitvijo vseh emailov v "cc:" pravzaprav vsem razkrijejo emaile ostalih elektorjev. To je seveda kmalu pripeljalo do prave besedne vojne preko email sporočil, nesmiselne komunikacije in celo napeljevanja elektorjev k izvolitvi določenih kandidatov. Ironično je Univerza opozorila, da bodo kakršnekoli kršitve ustrezno obravnavane in kaznovane, čeprav je največjo kršitev storila sama, pravtako pa so zaposleni na Univerzi krivi za omogočanje kakršnihkoli dogovorov in komuniciranja med volivci – elektorji. Med drugim je tako večina elektorjev, ne krivih ne dolžnih, bila prisiljena v branje obvestil o vremenu, prerekanju elektorjev, pozivov na bojkot volitev in še mnogočem. Resne volitve? ®al tudi tokrat ne… Riba pač ponavadi smrdi pri glavi.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.