Volilci odločili – PROTI!

522128 državljanov se je danes udeležilo referenduma o malem delu in več kot 79% jih je glasovalo – proti!

Po skoraj 400.000 preštetih glasovnicah število tistih, ki so glasovali proti uveljavitvi zakona o malem delu še vedno presega 79%, tako da pravzaprav ni več verjetno, da bi se številke povsem spremenile. Odstotki se sicer lahko še nekoliko spremenijo, a končna volja večina volilcev bo ostala enaka. Jutri bodo glasovom prišteli še tiste, ki so bili poslani po pošti, čez en teden pa še glasove iz tujine.
 
Stanje glasov ob 20:22
 
Oddanih glasov    497268 
    
Neveljavni    2267 ali 0,46 %
Za    100043 ali 20,21 %
Proti    394958 ali 79,79 %
 
Na zakonodajnem referendumu sicer volivci odločajo o potrditvi zakona, ki ga je sprejel državni zbor, pred njegovo razglasitvijo. Eno leto po razglasitvi odločitve na referendumu državni zbor ne sme sprejeti zakona, ki bi bil vsebinsko v nasprotju z odločitvijo volivcev. Malo delo je tako zaenkrat doživelo precejšen polom, saj je bilo vanj vloženo kar nekaj truda, časa in seveda tudi denarja davkoplačevalcev.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.