Vložene bučke po indijsko

Rahlo pikantni dodatek narezku ali jedem z žara

Vložene bučke po indijsko:

Potrebujemo:

3 kg bučk
3-4 srednje velike čebule
sol
kis za vlaganje
voda
curry
sladkor
cel bel poper

Priprava:

Bučke (ne prevelike) olupimo in narežemo na prst debele kolobarje. Olupljeno čebulo narežemo na tanke kolobarje. Damo v večjo posodo, dodamo 3 velike žlice soli in premešamo. Pokrijemo in postavimo na hladno za 24 ur.
Po tem času odlijemo nastalo tekočino. 4 dcl kisa za vlaganje zmešamo s 16 dcl vode. Dodamo 4-5 žlic sladkorja, 4 žlice curryja in ščepec zrn belega popra. To prevremo in prelijemo preko bučk in čebule. Postavimo na hladno za 24 ur.
Po tem času vse skupaj prevremo, damo v vroče kozarce in zapremo. Tako vložene bučke si privoščimo ob kakšnem narezku ali mesu z žara.

 Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.