Višji prispevki za popoldanske s.p.-je

S februarjem 2009 so se nepričakovano ter brez obrazložitve drastično povečali prispevki za samostojne podjetnike, ki svojo dejavnost opravljajo kot dopolnilno dejavnost. Spremembe se nanašajo predvsem na študente ter tiste, ki niso zaposleni za polni delovni čas.

S 14. februarjem 2009 so se zaradi spremembe zavarovalnih podlag znatno povečali pavšalni prispevki za samostojne podjetnike, ki niso zaposleni za polni delovni čas oziroma za tiste s statusom študenta. Gre za nenapovedano in nepričakovano povečanje, ki je prav gotovo veliko breme za študente s statusom samostojnega podjetnika in tiste, ki niso zaposleni za polni delovni čas.
Prispevki po novem namreč namesto nekdanjih 30,16 evrov znašajo 133,15 evrov. Gre za več kot štirikratno povečanje, kar je za mlade podjetnike, torej tiste, ki so prihodnost podjetništva v Sloveniji, zelo velik zalogaj.
V Zavodu mladi podjetnik, kot osrednji organizaciji za podporo podjetništva med mladimi, so zaradi novih prispevkov zelo zaskrbljeni za prihodnost podjetništva v Sloveniji. Odzivi mladih podjetnikov na njihovem portalu so namreč zaskrbljujoči. Zabeležili so že nekaj napovedi, da bodo posamezniki zaradi povečanja prispevkov prenehali z opravljanjem dopolnilne dejavnosti, veliko pa jih o tem razmišlja.
Slovenija v svetu velja za eno izmed davčno najbolj obremenjenih držav. Zadnje povišanje prispevkov, ki je usmerjeno v eno izmed najbolj šibkih socialnih skupin, to dejstvo samo še potrjuje. Mala in srednje velika podjetja so bistvena za zdravo evropsko gospodarstvo. V Evropi je tovrstnih podjetij 23 milijonov, kar pomeni 98 % vseh evropskih podjetij. V nekaterih panogah mala podjetja prispevajo do 80 % delovnih mest, kar pomeni, da je dobro poslovanje malih in srednje velikih podjetij bistveno za prihodnost gospodarstva Evropske unije, hkrati pa tudi Slovenije.
Odločitev za povišanje prispevkov je nesprejemljiva in zato odgovorne pozivamo k premisleku. Zaradi kratkotrajnih finančnih prilivov je namreč močno ogrožena stabilnost enega izmed najpomembnejših delov gospodarstva, malih in srednje velikih podjetij.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.