Vinski festival Vino ni voda

Vino ni voda je tradicionalni študentski festival vin, ki ga letos že trinajsto leto zapored organizira Klub ptujskih študentov.

sobota, 25. oktober – sobota, 8. November 2014

Festival, s katerim mladim ter ostalim približujemo kulturo pitja vina, skrbi za ugled žlahtne kapljice kot kulinarične dobrote in ne le kot alkoholne pijače.

Rdeča nit festivala bodo tudi letos degustacije odličnih vin, ki bodo pripravljene skupaj s priznanimi slovenskimi vinarji. Ob degustacijah bodo potekale tudi kulinarične delavnice, izlet v klet Vina Koper, licitacija vin, mladinski vinski sejem, manjkal pa ne bo niti zdaj že tradicionalni organiziran ogled Ptujske vinske kleti.

Otvoritev festivala bo potekala v soboto, 25. Oktobra od 19. ure naprej, na Ptujskem gradu. Predstavila se bo Ptujska vinska klet z lokalnimi vini Pullus, ob degustaciji pa bodo obiskovalci lahko prisluhnili glasbenemu nastopu ter uživali v kulinariki naše regije.

Skozi festival se bodo predstavile in dale na pokušino svoje vzorce Ptujska vinska klet, klet Zlati Grič, vinska klet kmetije Bordon, klet Vina Koper, vinogradništvo Santomas, Jeruzalem Ormož ter mladi vinarji spodnjega podravja. Izobraževalne vsebine bodo dopolnjevale kulturne, ki bodo celotno dogajanje popestrili z različnimi glasbenimi nastopi skupin Vruja, Počeni Škafi in Nox Acoustic.

Zaključek dvotedenskega festivala bo v soboto, 8. novembra, v Grand Hotelu Primus.

Več informacij:

Spletna stran: http://vinonivoda.si/.

Facebook stran: https://www.facebook.com/pages/Vino-ni-voda/138561092885223?fref=ts.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Mando Diao

Podarjamo 2 vstopnici za koncert Mando Diao v Cvetličarni! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Iz katere države izvira band Mando Diao?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Halloween ft. Prezioso & Marvin

Podarjamo 3x1 vstopnico za Halloween v Cvetličarni, kjer boste obujali spomine z dvojcem Prezioso & Marvin. Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki glasi: Navedi svoj najljubši komad dua Prezioso & Marvin.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Umek

Podarjamo 2 vstopnici za žur z Umekom, ki se bo 21.12. odvijal v Kurzschlussu. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki bi se ti ta večer pridružila!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Cocoon – Sven Vath

Podarjamo 2 vstopnici za žur s Sven Vathom, ki se bo odvijal 16.11. v Kurzschlussu. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki bi se ti ta večer pridružila!


Spremeni besedo.