Vinski festival Vino ni voda

Vino ni voda je tradicionalni študentski festival vin, ki ga letos že trinajsto leto zapored organizira Klub ptujskih študentov.

sobota, 25. oktober – sobota, 8. November 2014

Festival, s katerim mladim ter ostalim približujemo kulturo pitja vina, skrbi za ugled žlahtne kapljice kot kulinarične dobrote in ne le kot alkoholne pijače.

Rdeča nit festivala bodo tudi letos degustacije odličnih vin, ki bodo pripravljene skupaj s priznanimi slovenskimi vinarji. Ob degustacijah bodo potekale tudi kulinarične delavnice, izlet v klet Vina Koper, licitacija vin, mladinski vinski sejem, manjkal pa ne bo niti zdaj že tradicionalni organiziran ogled Ptujske vinske kleti.

Otvoritev festivala bo potekala v soboto, 25. Oktobra od 19. ure naprej, na Ptujskem gradu. Predstavila se bo Ptujska vinska klet z lokalnimi vini Pullus, ob degustaciji pa bodo obiskovalci lahko prisluhnili glasbenemu nastopu ter uživali v kulinariki naše regije.

Skozi festival se bodo predstavile in dale na pokušino svoje vzorce Ptujska vinska klet, klet Zlati Grič, vinska klet kmetije Bordon, klet Vina Koper, vinogradništvo Santomas, Jeruzalem Ormož ter mladi vinarji spodnjega podravja. Izobraževalne vsebine bodo dopolnjevale kulturne, ki bodo celotno dogajanje popestrili z različnimi glasbenimi nastopi skupin Vruja, Počeni Škafi in Nox Acoustic.

Zaključek dvotedenskega festivala bo v soboto, 8. novembra, v Grand Hotelu Primus.

Več informacij:

Spletna stran: http://vinonivoda.si/.

Facebook stran: https://www.facebook.com/pages/Vino-ni-voda/138561092885223?fref=ts.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.