Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Vičstock ni le najstniška zabava

Preberite si reportažo z letošnjega Vičstocka 2012, ki se je odvijal 11.5.2012 v športnem parku Svoboda.

Končno je napočil dan, ko so se prenehale priprave in je šlo zares. Že popoldan so se mladi preizkušali v košarki in odbojki. Ob 17.25 pa se je že predstavila prva mlada glasbena skupina, Rising Steel. Za njimi so nastopili še Arthem, Special Delivery, Pivo in čevapi in Talking stone. Vseh pet skupin je moralo skozi avdicijo, ki je potekala že nekaj mesecev prej v klubu Cirkus. Uveljavljene skupine pa so prišle na vrsto v večernem delu. Kot prvi so »udarili« Buldogi, za njimi je besede polagal Klemen Klemen. Rockovsko vzdušje so znova zanetili Dan Dji, za njimi pa so na oder kot zadnji stopili Nieti.

Športni park Svoboda je bil skoraj povsem poln že takrat, ko je na oder stopil Klemen Klemen. Pri Dan Djih in Nietih pa je bilo publike le več in več.  Zagotovo bi prišlo še več ljudi, vendar pa je bilo prostora res zelo malo.

Klemen Klemen je v 50 minutah predstavil vse svoje novejše skladbe, ki jih je repal tudi z močno podporo publike, ki je med njegovim nastopom ves čas sodelovala. Dan Dji so imeli na voljo eno uro in dvajset minut. V tem času pa so tudi oni predstavili predvsem svoje novejše skladbe, ki so jih spretno pomešali tudi z nekaterimi starejšimi. Publika pa je ponorela ob začetnih taktih skladbe Lep dan za smrt, saj je bila ta skladba že napoved zadnje skupine, ki je zasedla oder. Nieti so imeli na voljo še deset minut več. Na set listi pa je bilo kar 25 skladb. Več so jih odigrali le na koncertu v Križankah ob predstavitvi njihove zadnje plošče, 13. Vsi mladi in tudi malce starejši pa so po uri in pol dolgem koncertu celo želeli, da bi zaigrali še kakšno skladbo.

Na koncu pa posebna pohvala še vsem mladim organizatorjem. Pripravili so res fenomenalen koncert z odličnimi glasbenimi skupinami, ki so dokazale, da Vičstock ni le navadna najstniška zabava. Vičstock ima tradicijo in zagotovo se naslednje leto spet vidimo.

Vse fotke s festivala pa si lahko že ogledate v fotogaleriji Vičstock 2012.

Tekst: Eva Mesar
Foto: Uroš Pihner