Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Vičstock 2013

Kot vsako leto so tudi letos dijaki gimnazije Vič, pripravili tradicionalni glasbeni festival Vičstock, ki se je odvijal 10. Maja 2013.

Tudi letos smo se zbrali v Športnem parku Svoboda. Oder na katerem je odmevalo veliko dobrih slovenskih glasbenikov je pokal po šivih. Vzdušje je bilo enkratno, saj je bilo kljub slabi vremenski napovedi vreme dokaj spremenljivo. Kljub malce hladnemu zraku, je bilo ozračje nabito s pozitivno energijo.

Dogajanje je bilo poleg glasbene scene tudi športno obarvano, saj so potekali turnirji v košarki, odbojki ter igre brez meja.  Množica se je začela zbirati že zelo zgodaj, okoli šeste ure zvečer. Park pa je bil nabito poln ob prihodu ene najboljših glasbenih skupin pri nas – Tabu.

Poleg njih so zaigrali tudi Vlado Kreslin s skupino Mali Bogovi, ki so fenomenalno zaključili celoten festival. Množica je pela in ploskala skupaj z njimi vse tja do polnoči. Kar niso mogli nehati poslušati in množica je kot pričakovano iz njih izvabila še nekaj dodatnih glasbenih točk.

Nastopil je tudi N’ toko, dvakratni državni prvak v freestyle rapu. Njegovi biti so odmevali po celotnem prizorišču. Mladina je bila navdušena. Veselo razpoloženje je odmevalo po celotnem parku. Množice oboževalcev so se zgrnile pred oder, pred katerim je bilo nekaj več kot sto ljudi.

Nastopila je tudi priznana rock skupina Tide. Skupina Gogs je popestrila dogajanje z različnimi zvrstmi glasbe, predvsem je bil to hip hop. Med manj znanimi skupinami so se predstavili Moshead, ki prihaja iz Škofje Loke. Koala voice je predstavila izključno svoje avtorsko delo ter se tako približala širši publiki. Zsa Zsa Bizarre, osem članska zasedba iz Ljubljane in okolice, se je poleg Živali rockovske skupine, predstavila na odru pred večjo množico in tako je Vičstock, še enkrat dokazal, da ponuja odlično odskočno desko še ne uveljavljenim glasbenim skupinam.

Pijača se je lila v potokih, za hrano je bilo poskrbljeno. Da pa se ne bi zgodilo kaj hujšega so poskrbeli varnostniki, ki so nadebudno opazovali okolico in skrbeli za varnost vseh udeleženih. Drugo leto bo festival praznoval že 20. obletnico delovanja. Kot so organizatorji obljubili, bo naslednje leto še bolj noro, še bolj živahno in še bolj polno ter nabito s pravo glasbo in s pravimi glasbeniki o katerih se bo govorilo še leta in leta.

Ob celotnem vzdušju so uživali tudi glasbeniki, ki so kot pričakovano iz sebe iztisnili maksimalno moč ter tako popestrili še en letošnji festival, ki je privabil množice mladih iz vseh koncev Ljubljane in njene okolice.

Tekst: Miha Guštin
Foto: Uroš Pihner