Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Veliki poletni koncert 29. maja v Križankah

Perpetuum Jazzile uspe vse. Še to, da spravijo cele Križanke na noge še preden sploh začnejo peti (za to je bila sicer kriva pomota na blagajni, saj je na kartah pisalo, da so na voljo sedišča, v resnici pa le-teh ni bilo).

Ves prostor je bil namenjen stojiščem saj so pevci želeli, da občinstvo užije njihove ritme v polni meri ob poplesavanju. Čeprav je bilo med poslušalci veliko starejših ljudi (tisti najbolj zagnani so glasno prepevali in vzklikali celo v prvi vrsti), se tudi ti niso pritoževali zaradi stojišč in so živahno skočili na noge in se začeli pozibavati v ritmu prve pesmi.

Pod vodstvom Pedra Karlssona, je zbor ponovno navdušil s svojo energijo in vrhunskim petjem, ki sta poslušalce dve uri držala v ‘perpetuumskem’ transu ob poslušanju novih in starih uspešnic. Poslušalci smo imeli celo priložnost odpeti eno pesem skupaj z njimi v vlogi ‘back vokalov’ in smo se tako počutili za kakšnih pet minut kot resnični del te fantastične vokalne skupine.

Perpetuum Jazzile Križanke

Skupaj z gostom, reparjem Trkajem, so zapeli novo pesem Tu sem doma, s katero so spodbudili Slovence, naj se tudi v teh težkih časih ne predamo malodušju ampak raje pozitivneje pogledamo na svet.

Koncertu je sledil zares glasen aplavz in vztrajni vzkliki (čeprav že malo hripavi, saj so vzkliki sledili prav vsem pesmim), ki so privabili Perpetuum nazaj na oder, kjer so veličastno zaključili svoj nastop z aranžmajem Bee Gees Medley v spomin nedavno preminulemu pevcu te skupine.

Jazzile koncert Križanke

Po koncu koncertu so se nastopajoči zbrali na notranjem dvorišču Križank, kjer so poklepetali s poslušalci in razdelili nekaj avtogramov tistim najbolj zagretim.

Skratka, koncert je bil zares poln tiste vokalne ekstaze, ki nam jo vsakič znova ponujajo več kot odlični Perpetuum Jazzile.

Vse fotografije s koncerta pa si lahko že ogledate v Infosceni.

Tekst: Tereza Zorenč
Foto: Nace Hudobivnik