Večer swinga in plesnih čevljev

Reprta¾a s koncerta skupine Cherry Poppin Daddies


V Menzi Pri Koritu na ljubljanski Metelkovi so nas obiskali velikani svetovne glasbene scene – Cherry Poppin’ Daddies.

Bend je nastal ¾e leta 1988 v ZDA, ko se je zbralo nekaj sošolcev z Univerze v Oregonu in prièelo z vajami. Z leti so se posveèali veliko razliènim ¾anrom glasbe, predvsem pa so ustvarjali rock, swing, funk in ska glasbo.
So eni izmed vidnejših predstavnikov »swing revival« gibanja, ki se je pojavilo sredi 90ih let prejšnjega stoletja in je obujalo swing ritme iz 30ih in 40ih let. Znani so po svojih ¾ivahnih nastopih, ki so bili predvsem na zaèetku zelo kontroverzni. Do zdaj so izdali 5 studijskih albumov, zadnjega leta 2008 ter kompilacijo Zoot Suit Riot, ki jih je leta 1997 izstrelila med zvezde in jim prinesla kar nekaj nominacij, med drugimi tudi za »Best New Artist in a Video« na MTV Music Awards 1998.
 

V Ljubljani so kot predskupina nastopili domaèi Cry Baby, ob 22:30 pa so oder zasedli Cherry Poppin’ Daddies. V razprodani dvorani je najprej završalo, hip zatem pa je vse zaplesalo. In plesalo se je do konca… Swingovski ritmi paè nikogar ne pustijo hladnega, te¾ko je ostati pri miru. V veè kot uri in pol so zaigrali vse svoje veèje hite, seveda tudi Zoot Suit Riot. Tako so poslušalci po koncu nastopa med poplesavanjem prav zagotovo zelo zadovoljni odhajali na razliène konce zasne¾ene Ljubljane.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Ultra Europe 2018

Podarjamo 2x2 vstopnici za letošnji Ultra Europe 2018 v Splitu! Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor dopiši ime, priimek in email osebe, ki jo boš povabil/a zraven, v kolikor osvojiš 2 vstopnici!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Overjam festival 2018

Podarjamo 1 vstopnico za Overjam festival 2018! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Čigav sin je Ziggy Marley?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Fuksi 2018

Podarjamo 2x2 vstopnici za festival Fuksi. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki ji podariš drugo vstopnico ter za kateri dan festivala! Sodelujejo lahko samo polnoletne osebe.


Spremeni besedo.