Večer swinga in plesnih čevljev

Reprta¾a s koncerta skupine Cherry Poppin Daddies


V Menzi Pri Koritu na ljubljanski Metelkovi so nas obiskali velikani svetovne glasbene scene – Cherry Poppin’ Daddies.

Bend je nastal ¾e leta 1988 v ZDA, ko se je zbralo nekaj sošolcev z Univerze v Oregonu in prièelo z vajami. Z leti so se posveèali veliko razliènim ¾anrom glasbe, predvsem pa so ustvarjali rock, swing, funk in ska glasbo.
So eni izmed vidnejših predstavnikov »swing revival« gibanja, ki se je pojavilo sredi 90ih let prejšnjega stoletja in je obujalo swing ritme iz 30ih in 40ih let. Znani so po svojih ¾ivahnih nastopih, ki so bili predvsem na zaèetku zelo kontroverzni. Do zdaj so izdali 5 studijskih albumov, zadnjega leta 2008 ter kompilacijo Zoot Suit Riot, ki jih je leta 1997 izstrelila med zvezde in jim prinesla kar nekaj nominacij, med drugimi tudi za »Best New Artist in a Video« na MTV Music Awards 1998.
 

V Ljubljani so kot predskupina nastopili domaèi Cry Baby, ob 22:30 pa so oder zasedli Cherry Poppin’ Daddies. V razprodani dvorani je najprej završalo, hip zatem pa je vse zaplesalo. In plesalo se je do konca… Swingovski ritmi paè nikogar ne pustijo hladnega, te¾ko je ostati pri miru. V veè kot uri in pol so zaigrali vse svoje veèje hite, seveda tudi Zoot Suit Riot. Tako so poslušalci po koncu nastopa med poplesavanjem prav zagotovo zelo zadovoljni odhajali na razliène konce zasne¾ene Ljubljane.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.