Včasih nam nova znanja prinesejo lepšo prihodnost

Po navadi je tako, da nam denar ne prinese sreče. Pomembneje je, da v tem kar delamo res uživamo. Občutek osebne sreče in zadovoljstva pa lahko dosežemo le, če smo pri svojem delu suvereni in uspešni.

Fakulteta za državne in evropske študije (FDŠ) je ena izmed treh članic Nove univerze, ki svojim študentom omogoča pridobitev izobrazbe s področja javne uprave, upravnega prava ter mednarodnih in diplomatskih študij.

Študentje tekom študija na FDŠ, s strani vodilnih domačih in tujih strokovnjakov, pridobijo prvovrstna profesionalna znanja, ki jih vsak zaposleni v javni upravni ali mednarodnih institucijah potrebuje za opravljanje samostojnega in odgovornega dela.

78,3% diplomantov FDŠ se po dokončanem študiju počuti bolj uspešnih.

Tri vrhunske lokacije, kjer se izvajajo predavanja: čudovito Brdo pri Kranju (stavba oranžerija), Maribor (Črtomirova ulica 11)  in Ljubljana (Cankarjevo nabrežje 11), tik ob Ljubljanici.

V iskanju dobrih priložnosti in zaposlitve

Fakulteta je za izvajanje določenih študijskih programov pridobila koncesijo, kar  študentom omogoča brezplačen študij, na katerega se lahko vpišete vsi: dijaki, zaposleni, iskalci zaposlitve in upokojeni. Cilj fakultete je omogočiti pridobitev kvalitetne izobrazbe čim večjemu številu posameznikov, zaradi česar so vsa predavanja in študijske obveznosti organizirane izključno v popoldanskem času.

94,7 % študentov FDŠ študira ob delu

Diplomanti fakultete zasedajo vodilna delovna mesta v organih državne uprave, v občinski upravi, v institucijah Evropske Unije ter v različnih mednarodnih organizacijah.


Tekom študija na FDŠ študentje pridobijo znanje:

  • kako deluje država in kakšna pravila v njej veljajo,
  • kako delujejo mednarodne organizacije, kot so EU, OZN, NATO, OECD, katerih članica ja Slovenija,
  • o človekovih pravicah in svoboščinah,
  • o delovanju sodišč, pred katerimi lahko te svoje pravice zaščitimo,
  • o vsakdanjih upravnopravnih zadevah, kot so odmera davkov, izdaja gradbenih dovoljenj, dovoljenj za bivanje, prekrški,

Vse to so znanja, ki študentom ne pridejo prav le na delovnem mestu, temveč tudi zasebno.

Več informacij TUKAJ.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Magnifico – Kranj

Podarjamo 2 vstopnici za koncert Magnifica v Kranju! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Koliko avtorskih plošč je v svoji karieri izdal Magnifico?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

AntiValentinovo

Podarjamo 2 vstopnici za koncert AntiValentinovo v Cvetličarni in album Eda Maajke "Put u plus"! Spodaj izpolnite svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Kaj pravi Vojko V, ko mu v trgovini natehtajo 16dg mortadele namesto 15dg?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Mando Diao

Podarjamo 2 vstopnici za koncert Mando Diao v Cvetličarni! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Iz katere države izvira band Mando Diao?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Halloween ft. Prezioso & Marvin

Podarjamo 3x1 vstopnico za Halloween v Cvetličarni, kjer boste obujali spomine z dvojcem Prezioso & Marvin. Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki glasi: Navedi svoj najljubši komad dua Prezioso & Marvin.


Spremeni besedo.