VAS MUČI POMLADNA UTRUJENOST?

Pomlad je v polnem razcvetu, tebe pa muči utrujenost, pomanjkanje energije in motivacije? V AIESEC-u sicer niso profesionalni motivatorji ampak zagotavljajo, da boš v tem članku zasledil vsaj eno idejo, ki te bo navdušila.

Dva različna projekta, prvi temelji na kultrunem povezovanju drugi pa na podjetništvu ter možnost prakse v tujini čez poletje je samo nekaj bistvenih podatkov, ki jih moraš vedeti.  Ker je AIESEC največja mednarodna študentska organizacija ti nudi izobilje možnosti, ki samo čakajo da jih ujameš in izkoristiš sebi v prid!

Če najprej na kratko opišem projekta, ki jih sta trenutno v polnem zagonu. S projektom Kulturno povezovanje želijo vzpostaviti konkretne temelje zniževanju nestrpnosti do drugačnosti med ljudmi v Sloveniji. Prejšnje leto so na ta problem opozarjali na okroglih mizah. V letošnjem letu pa želijo projekt uresničiti in šolskim ter predšolskim otrokom omogočiti prvi stik z drugačnimi kulturami. V slovenske šole in vrtce bodo pripeljati tri praktikante različnih kultur, ki bi otrokom v okviru trimesečne delovne prakse ponudili nova znanja in dragocene izkušnje spoznavanja in sodelovanja s posamezniki drugih etničnih, jezikovnih in verskih skupnosti. V AIESEC-u verjamejo, da je zniževanje nestrpnosti do drugačnosti med ljudmi mogoče le s širitvijo znanja in poznavanja, saj je strah pred neznanim in drugačnim prirojen in popolnoma naraven. Šele, ko novo in tuje postane znano in razumljivo, strah odpade in z njim tudi večina predsodkov.
Drugi projekt na kratko imenujemo EnPro projekt in v osnovi naslavlja problem pomanjkanja podjetniške motivacije v Sloveniji. V njegovem sklopu so bile organizirane tri okrogle mize, namenjene študentom in mladim, ki jih zanima tema mednarodnega podjetništva, in dogodek za AIESEC-ove že obstoječe in potencialne partnerje. Skupna tematika vseh dogodkov bo tokrat mednarodno obarvana.  Osredotočili so se namreč na tri perspektivne države – Rusijo, Kitajsko in Brazilijo in na podjetja, ki že delujejo na enem ali večih izmed teh trgov oz. se nanj(e) nameravajo širiti v bližnji prihodnosti.

Še vedno brez volje? Mogoče te deževno vreme še bolj potre? Priporočam ti, da nadaljuješ z branjem. Ker je bistvo AIESEC-a mednarodna izmenjava, trenutno aktivno iščejo mlade, ambiciozne študente, ki bi z njimi odšli na prakso čez poletje. Poletje, sonce, morje, prijatelji, hladna pijača in senčka! Se to sliši dovolj vznemerljivo? Pod imenom SUN – X09 "Change this summer" se skriva neomejena možnost praks v tujini, ki so odlična priložnost za pridobitev mednarodnih izkušenj med poletnimi počitnicami.  Poletna AIESEC praksa ti omogoča razvoj tvojih osebnih sposobnostih, spoznavanje različnih kultur in poklicev. Preživeti nekaj tednov v eni izmed držav Vzhodne Evrope, Azije ali Afrike je najboljši način spoznavanja realnosti in kulture posamezne države. Seveda je tukaj vedno tudi priložnost za izboljšanje angleškega jezika in jezika države v kateri se nahajate. Turčija, Češka, Malezija, Indija in države Afrike… Mmmm… Se sliši zanimivo, a ne?Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.