Varne sobe proti javnim WC-jem

Društvo študentov medicine Slovenije (DŠMS) bo v sredo, 8. aprila 2009 v okviru projekta “Osveščen, ne zadet!” organiziralo okroglo mizo Varne sobe vs. javni WC-ji, ki bo potekala v veliki predavalnici Medicinske fakultete v Ljubljani (Korytkova 2) ob 18.00.

Vedno več posameznikov poseže po drogah. Le-te lahko bistveno spremenijo potek življenja. Odvisniki v najslabših primerih izgubijo dom, bližnje, vir dohodka. Velikokrat postanejo velik zdravstven in socialen problem, ki ga rešuje država. Ali je družba zrela za uvedba varnih sob v Sloveniji? Bo to izboljšalo situacijo? Kakšni so razlogi za in proti in kaj o tem meni stroka?

Ne pozabite, droge se lahko dotaknejo vsakogar!

K sodelovanju smo povabili:

- Dareta Kocmurja, soc. del., Društvo za zmanjševanje škode zaradi drog Stigma
- Angelco Likovič, nekdanjo ravnateljico OŠ Majde Vrhovnik in predsednico društva Pobuda za šolo po meri človeka
- Milana Kreka, dr. med., spec. soc. med., nekdanjega direktorja Urada za droge Republike Slovenije, zdajšnjega direktorja koprskega zavoda za zdravstveno varstvo (ZZV)
- duhovnika Petra Franca Premca, zaposlenega v skupnosti Srečanje (komuna)
 
Prireditev bo javna in se je lahko udeleži vsakdo. Udeležba je brezplačna in namenjena ljudem vseh starosti. 
 
Projekt “Osveščen, ne zadet!” poteka letos že sedmo leto zapored. Gre za projekt na področju primarne preventive uporabe prepovedanih drog, nosilec projekta pa je Društvo študentov medicine Slovenije. Projekt se je v osnovi razvil predvsem zato, ker se v Sloveniji  premalo zavedamo nevarnosti uporabe drog, predvsem pa njihove razširjenosti. Znanje o drogah in zasvojenosti je med slovensko javnostjo omejeno, stigmatizacija in tabuiziranje pa ostajata visoka. Zato smo si kot enega glavnih ciljev našega projekta zastavili dvigniti raven osveščenosti o problematiki drog in zasvojenosti v Sloveniji ter spodbuditi družbeno participacijo mladih v tej problematiki.  Tokratna okrogla miza poteka v sklopu meseca sociale in  zdravstva  ŠOU v Ljubljani ter v sklopu svetovnega dne zdravja (7.4.).

Za več informacij si lahko ogledate našo spletno stran www.osvescen.si ali pa nam pišete na e-mail: osvescen@slomsic.org.   

Vabljeni!Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.