Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Van Buurenov nastop je bil brezhiben

Ekskluzivno za Študentarijo je nastop Armina van Buurena v Papayi pokomentiral DJ Elyksir.

V sklopu svoje poletne turneje je Papayo – center poletne elektronske scene na otoku Pag, obiskal trenutno najbolj vroč trance DJ na svetu – Armin van Buuren. Študentariji je uspelo ujeti priznanega izvajalca v akciji, ko je v delirij spravil pestro množico obiskovalcev tako iz cele Evrope, kot tudi bolj oddaljenih koncev našega planeta. Ekskluzivno za Študentarijo je dogodek pokomentiral Elyksir – naš trenutni najboljši trance DJ.


Kakšen se ti je zdel koncert Armina s tvojega zornega kota DJja, poznavalca scene, organizatorja partyjev in njihovega rednega obiskovalca?

Arminov nastop v Papayi prejšnji teden je bil brezhiben, tako iz glasbenega kot iz tehničnega vidika. Če temu dodamo še odlično razpoloženega Armina, ki je v svojem nastopu vidno užival dobimo popolno zabavo. Navkljub temu, da je bila publika zelo raznovrstna z mnogimi, ki trancea sploh ne poslušajo je odvrtel klasičen trance set, s čimer se razlikuje od nekaterih svojih kolegov, ki v upanju da bi zadovoljili čimširšo publiko odvrtijo še nekaj remiksov pop ali rock hitov. Edini minus večera je bila nepopisna gneča, ki pa je bila glede na to, da je nastopil trenutno najpopularnejši DJ na svetu pričakovana.

Odziv občinstva je bil fenomenalen. So kakšne značilnosti v Arminovi glazbi/njegovih setih, ki jo delajo privlačno za tako veliko število ljudi?

Armin je poleg tega da je odličen DJ tudi dober showmaker, ki se za svoje občinstvo maksimalno potrudi. Njegova značilnost je ta, da v svoji glasbi neizmerno uživa zato nikogar ne more pustiti hladnega. Število njegovih oboževalcev je ogromno, kar gre pripisati dejstvu, da je njegov stil trancea bolj mainstreamovski, precej vokalno obarvan, kar zadovoljuje širše množice obiskovalcev in poslušalcev.

Kakšno je stanje slovenske trance scene?

Slovenska trance scena je v vzponu, kar potrjuje vedno več trance dogodkov. Tako smo s projektom Eureka! sodelovali na letošnji Disconautici, ki je bila v znamenju presežkov, poleg tega pa se septembra nadaljuje serija dogodkov v ljubljanskem Inboxu, ki je naša klubska rezidenca. V goste smo na našo prvo obletnico povabili nemški zvezdniški duo Blank & Jones, kasneje pa se nam obeta še vroče trance gostovanje z angleško zasedbo Above & Beyond. Seveda pa ni scene brez slovenskih producentov, ki so letos eksplodirali- Andy Blueman, Reconceal ter Beltek so imena, ki jih vrtijo ter podpirajo vsi glavni akterji na sceni, s čimer se je Slovenija postavila na svetovni trance zemljevid.

Foto & tekst: Boris Rugel