Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

V Zrćah dogaja – Feel Free fest

Otok Pag si je z dobrimi festivali v zadnjih letih pridobil ime Hrvaška Ibiza. V Novaljo in Zræe prihajajo z namenom zabave mladi iz vse Evrope. Največ pa je Slovencev, Italijanov, Francozov in Nemcev.

V času od 24. Do 27. julija je klub Aquarius poskrbel za 4 noči zabave ljubiteljem elektronske glasbe. 4- dnevni festival je vsak dan ponudil priznane izvajalce elektronske glasbe Alesso, Laidback Luke, Chuckie skupaj z Baggi Begovicem in Avicii. Aquarius se zdi na prvi pogled zelo lepo urejen prostor za zabavo z DJ-ji. Vendar je postavitev odra in ozvočenja neprimerna za največje glasbene zvezde. Sam zvok pa je bil odvisen od položaja obiskovalca. Pred odrom je bil preglasen, če pa si se malenkost oddaljil od odra skoraj že nisi več slišal glasbe.
Prvi dan festivala je večerno dogajanje popestril 18 letni Alesso, obetaven švedski producent.  Alessov videz na prvi pogled spominja na njegove starejšega kolega Axwella (Swedish House Mafia). Alesso je v zadnjem letu ustvaril kar nekaj dobrih remixov. Tako tudi najbolj znani DJ-ji kot so Tiesto, Axwell, Swedish House Mafia in drugi na svojih nastopih uporabljajo njegove remixe pesmi. Njegov nastop je vseboval kar nekaj večjih elektronskih hitov zadnjega časa. Kljub dokaj praznem Aquariusu je med njegovim nastopom pred oder v gneči plesalo kar nekaj ljudi.
Naslednji dan je na odru vrtel Nizozemski producent elektronske glasbe Laidback Luke.  DJ se zadnja 4 leta redno uvršča na lestvico Top 100 DJ. Lansko leto je zasedel 10 mesto. V ponedeljek se je v Aquariusu zbralo nekaj več obiskovalec kot v nedeljo.
V torek 26.6. se je na odru kot glavna zvezda pojavil Nizozemec DJ Chuckie skupaj z Baggi Begovicem. DJ Chuckie ustvarja remixe za svetovne glasbenike. S svojimi remixi je naplesal množico zbranih.
V sredo je napočil čas za največje pričakovanje Feel Free Festivala. Kot glavna zvezda festivala je nastopil Avicii. 21- letni mladenič iz Švedske, ki je v zadnjem letu pretresel elektronski svet. Avicii je oboževalcem znam tudi po imenu Tim Berg. Njegov prvi in za enkrat največji hit se imenuje Seek Bromance. Izšel je septembra 2010 in ima na Youtube.com skoraj 50 milijonov ogledov. Avicii ima, odkar je izdal Seek Bronace, polne roke dela. Zelo veliko nastopa v ZDA na največjih festivalih elektronske glasbe. Na njegov DJ stil so najbolj vplivali vsi trije člani Swedish House Mafiae  (Axwell, Steve Angello, Sebastian Ingrosso), Eric Pryds, Daft Punk in Laiback Luke.
V Aquariusu je bilo v sredo zvečer občutiti večjo napetost in predvsem velika pričakovanja. Poznalo se je tudi pri gneči na vhodu in ob odru. Pred njegovim nastopom v klubu zbralo še enkrat več obiskovalec kot pretekle dni festivala. Vsak obiskovalec si je še pred prihodom Aviciija na oder želel zagotoviti najboljšo možno pozicijo za zabavo. Ob prihodu na oder je Avicii požel velik aplavz in veliko vriskov. Vse te pa je pospremil z velikim nasmehom. Avicii je v dve in pol urnem setu navduševal od prve minute dalje. Začel je s popolnim presenečenjem – remixom novega hita skupine Coldplay – Every teardrop is a waterfall. Nadaljeval je v slogu velikega DJ-ja in postregel z vsemi znanimi remixi izpod njegovih rok. V sredini je postregel z zadnjim večjim hitom Drowning – Armin van Buuren & Laura V (Avicii Remix) in z njegovo največjo novostjo Fade into Darkness. Manjkal pa ni tudi njegov največji hit Seek Bromance. Po dveh urah in pol je Avicii zaključil svoj set s hitom Rapture – Nada Ali (Avicii remix). Za njim se je poželo veliko število oboževalcev. Po prihodu z odra je bil za minuto ali dve na voljo manjšem številu oboževalcev za skupno fotografijo. Po Aviciijevem odhodu z odra je  domači DJ prevzel kontrolo nad glasbo, vendar pa se je več kot polovica obiskovalcev odpravila iz Aquariusa.
Feel Free Festival se je tako zaključil v čudovitem elektro house slogu.

Tekst: Manca Šalehar
Foto: Tjaša Mlakar