V Laškem pestro

V Laškem se je začela petdnevna tradicionalna prireditev Pivo in cvetje, ki bo svoj vrhunec doživela v soboto. Osmič zapovrstjo se bodo nocoj Laščani srečali na Graščinskem dvorišču in družno potovali skozi čas.

Ob 500. obletnici rojstva Primoža Trubarja so pripravili poseben program, ki bo posvečen njegovem življenju in delu. Tudi letos bo na voljo slavnostna knjiga vpisov in steklenička piva Laščan, ki ga zvarijo posebej za prireditev Pivo in cvetje, so sporočili organizatorji prireditve Pivovarna Laško in tamkajšnje turistično društvo.

Na Graščinskem dvorišču se bo od četrtka do nedelje odvijala Mavrica polk in valčkov. Nastopali bodo narodnozabavni ansambli, obiskovalci pa bodo lahko sodelovali v igrah Skriti "krigl" in Mavrični dvoboj.

V parku pri Turistično informacijskem centru Laško bo vse dni prireditve na ogled razstava cvetja, ki jo skupaj z vrtnarji pripravlja Hortikulturno društvo Laško. Na Trubarjevi aveniji pa se bodo odvijali razni športni dogodki čez dan, v večernem času pa koncerti priznanih glasbenih izvajalcev.

V soboto bodo obiskovalce prireditve organizatorji razveselili z vodno simfonijo in veličastnim ognjemetom z gradu Tabor ob glasbeni spremljavi.

Na letošnji 40. ohceti po starih šegah in navadah se bosta v nedeljo poročila Cvetka Hrastnik in Alojz Zalokar iz Laškega. Nedeljska parada pa je krona prireditve Pivo in cvetje. Prvi sklop je namenjen predstavitvi pivovarniške dejavnosti, drugi sklop je hortikulturni, ki je letos še posebej zanimiv, saj v njem sodelujejo vozila "oldtimerji". Zadnji del parade predstavljajo kulturna društva občine Laško in je namenjen prikazu starih šeg in delovnih opravil.

V času festivala so obiskovalcem na voljo posebni prevozi z vlakom, ki bodo v soboto, ko organizatorji pričakujejo največ obiskovalcev iz Celja do Laškega in nazaj vozili vsakih 20 minut. Za osebne avtomobile bo do nedeljskega konca prireditve veljal poseben prometni režim, saj bo državna cesta skozi Laško v petek, soboto in nedeljo v popoldanskih oz. večernih urah zaprta.

Letos je treba za pollitrski vrč piva odšteti 1,80 evra, za tridecilitrskega pa 1,50 evra. (STA)Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.