Usposabljanje za varnostnike

Prvič v Sloveniji Fakulteta za varnostne vede Univerze v Mariboru organizira usposabljanje za varnostnike nočnih lokalov.

Program usposabljanja, ki je mednarodno primerljiv, izvajajo kompetentni predavatelji in inštruktorji s področja varstvoslovja, zasebnega varstva, psihologije, prava, varstva pri delu in drugih področij, katerih poznavanje je ključno za kvalitetno delo varnostnikov. Usposabljanje poteka tako teoretično kot praktično, pri čemer je poudarek na slednjem, saj se slušatelji skozi igranje vlog preizkušajo v različnih realističnih situacijah.

Komu je usposabljanje namenjeno?
Usposabljanje ni namenjeno samo varnostnikom, ki bodo varovali nočne lokale, ampak tudi tistim, ki to že počnejo, a se pri tem srečujejo s številnimi problemi in vprašanji, nadalje lastnikom oziroma upravljavcem in ostalim zaposlenim teh lokalov, odgovornim osebam v zasebnovarnostnih podjetjih in vsem ostalim, ki se kakorkoli srečujejo s problematiko varovanja nočnih lokalov in javnih zbiranj, tudi policistom.

Program usposabljanja
– Uvod v področje varovanja nočnih lokalov
– Zakonska ureditev obratovanja in varovanja lokalov
– Pooblastila, ukrepi in postopki varnostnika
– Pregled prostorov, ljudi in prtljage
– Varnost in zdravje pri delu, izredne situacije in prva pomoč
– Standardi vedenja varnostnika, komunikacijske spretnosti in obvladovanje konfliktnih situacij
– Praktični postopki varnostnika

Trajanje in izvedba usposabljanja
Usposabljanje bo trajalo 28 šolskih ur, čemur bo sledil dvourni preizkus znanja. Udeleženci, ki bodo opravili preizkus znanja, bodo prejeli potrdila o opravljenem usposabljanju. Usposabljanje bo potekalo tri zaporedne tedne (pet predavanj), praviloma ob ponedeljkih in torkih, med 15. in 20. uro v prostorih Fakultete za varnostne vede, na Kotnikovi ulici 8, v Ljubljani. Prvo usposabljanje se bo začelo 16. 6. 2008. Prijave pa sprejemajo do 11. 6. 2008, in sicer po pošti na naslov Univerza v Mariboru, Fakulteta za varnostne vede, Kotnikova 8, 1000 Ljubljana (s pripisom: »usposabljanje varnostnikov«), po telefonu na 01 300 83 08, vsak delovnik med 8. in 10. uro, po faxu na 01 230 26 87 (s pripisom: »usposabljanje varnostnikov«) ali pa po emailu darja.stele@fvv.uni-mb.si (s pripisom: »usposabljanje varnostnikov«). Prijava naj vsebuje naslednje podatke:
– ime in priimek kandidata,
– naslov,
– naziv podjetja (če kandidata prijavlja podjetje),
– poklic in izobrazba,
– kontaktno telefonsko številko in
– elektronski naslov.

Kotizacija znaša 380 EUR (z vključenim 20 % DDV-jem) in se nakaže najkasneje v 15-ih dneh po izdaji računa.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.