Uspešno končan že tretji TEDxFDV

Študentje društev različnih smeri pod okriljem ŠOFDV so letos že tretjič organizirali licenčni dogodek TEDxFDV, ki je potekal 20. maja 2014 med 17. in 20. uro v Veliki dvorani Fakultete za družbene vede.

Gostje so prisluhnili zanimivim, humornim in navdihujočim zgodbam sedmih nekdanjih ali sedanjih študentov omenjene fakultete. Pod sloganom »pogUM« je TEDxFDVs pomočjo govornikov300 udeležencem predal sporočilo, da je v življenju vse mogoče, če le zbereš pogum in si upaš biti drugačen ter vztrajen.

Po uvodnem nagovoru povezovalke Tadeje Vaupotič je prva govorka,Katja Bidovec,predstavila svojo zgodbo skozi objektiv. Kot profesionalna fotografinja, ki se vedno znova pogUMno vrača v njej fascinantne dežele na Vzhodu, pravi,da je fotografiranje veliko več kot le pritiskanje na sprožilec, saj lahko skozi fotografije povemo zgodbo in doživljamo svet. Sledil ji je Nenad Kojić, sodobni divjak in osebni trener, ki živi malce drugačno življenje in nas poziva, da zberemo pogUM za spremembo načina življenja modernega človeka. Njegov edinstven pristop h gibanju, sedenju in preživljanju časa v naravi je recept za bolj zdravo in človeški živali (kot sam pravi človeku) prijazno življenje.Rok Govednik je skozi svojo strast do filma gledalcem približal idejo, da je ta lahko veliko več kot le zabava. V nas lahko vzbudi razmišljanje o svetu in samemu sebi ter nas konec koncev skozi različne zgodbe in doživetja premakne k temu, da zberemo pogUM in svoje misli uresničimo. Matic Bitenc nas je kot četrti govornik popeljal skozi številne stvari, ki ga danes v svetu motijo in podal misel, da ljudje uživamo civilizacijski luksuz, zato ga naj izkoristimo sebi v prid in ustvarjamo presežke. Poiščimo stvari, ki nas motijo in jih popravimo.

Po prvem delu dogodka so se obiskovalci lahko okrepčali in sodelovali v nagradni igri ter se pripravili na nove zgodbe. Po odmoru je vzdušje popestrila plesalka jazz baleta Jana Dobrijević. Sledila je peta govorka Eva Ana Kazič, ki je delila zgodbo o svojem uspehu v svetu mode. Njen pogUMen pristop, poslovna žilica, močna želja in kot pravi sama ogromna obleka, so jo pripeljali v prve vrste francoskih modnih revij in ji omogočile, da je svoj življenjski cilj dosegla že pri 22-ih letih. Kaj vse je potrebno za sprejemanje težkih odločitev, ki jih prinašajo vodilne pozicije v svetu vojske, nam je predstavil Damir Črnčec. Pravi, da se v tem, da si tako mlad poveljnik vojaškega kontigenta (začel je že pri 26-ih letih), skriva velika mera poguma in uma. Kot zadnja govorka pa se je s svojimi zgodbami iz sveta vojn, boja za pravice in nečloveških razmer, predstavila Katja Horvat. Kot krizna poročevalka se vedno znova vrača na takšna območja, da lahko gledalcem poroča o dogajanju v svetu. Privlačijo jo zgodbe pogUMnih ljudi, ki vztrajajo do konca in se borijo za boljši jutri, ob tem pa si privošči tudi kakšen černobilski brezov sok.

Projekt je dobil široko sponzorsko podporo, saj je dogodek pomagalo omogočiti kar 29 sponzorjev in podpornikov: Fakulteta za družbene vede, ŠOU v Ljubljani, ŠOFDV, Študentarija, Študentski svet FDV, Sport Mix Bovec, ŠOUVizija, Mave, Zala izvirska voda, Š.O.U.M, Slap Bohinj, 7days, Cosmopolitan, Zavod Študentska menza, Mentos, Etiketa, Podoba, Rustika, Planet siol.net, Coca-Cola, Fisherman’s Friend, Morel tiskovna agencija, Marketing Magazin, Dostop.si, Dnevnik, Subway, Rodica, Kelly’s. Za prenos v živo pa je poskrbel multimedijski center RTV Slovenije.

Več o dogodku si lahko preberete na www.tedxfdv.com, sledite pa jim lahko tudi na Facebook in Twitter strani.

 Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.