Uriah Heep – reportaža

Po 25. letih je v soboto, 13. decembra, kultna britanska zasedba Uriah Heep ponovno nastopila v Hali Tivoli, v Ljubljani.

Za ogrevanje je odlièno poskrbela slovenska rock skupina Tide, ki je energièno preigravala uspešnice s svojega prvega albuma "Seven days", in drugega "Nothing to lose". Tideom to ni bilo prviè, da nastopajo kot predskupina svetovno znanemu bendu, saj so leta 2007 odprli koncert Iron Maiden na stadionu za Be¾igradom.

Po njihovem nastopu je minilo kar pol ure preden so na oder stopili te¾ko prièakovani Uriah heep.
Skupina Uriah heep je bila ustanovljena konec 60-tih let. Èeprav niso imeli pretiranih uspehov v domovini, so Uriah Heep do danes prodali preko 30 milijonov albumov. Leta 1984 so bili prva zahodna rock skupina, ki se je odpravila na izjemno odmevno turnejo po takratni Sovjetski zvezi. Njihov najbolj neobièajen koncert pa je vsekakor bil, 24. julija 2008, v Nemškem zaporu v Rottenburgu, kjer so eno uro igrali pred veè kot petsto zapornikov.

Èeprav je iz prvotne zasedbe ostal samo kitarist Mick Box, je sedanja na sceni ¾e veè kot 20 let. 2. junija, so Heepovci po desetih letih objavili novi enaindvajseti album "Wake the sleeper", katerega so v celoti odigrali na koncertu. Razen pesmi z novega albuma so nam postregli tudi s starimi hiti kot so: "Stealin’", "Sunrise" ter "Gypsy".

Kot zanimvost naj omenim, da je pevec Bernie Shaw imel praktièen "modni dodatek", kavbojski tok za pištolo, v katerega je med tekanjem po odru pospravljal mikrofon. Bernie ni bil edini z originalnimi idejami, saj je Mick imel obute "crocs-ice", ki bolj pristajajo na pla¾o kot oder.

Koncert so zakljuèili z deset minutno epsko balado "July morning" in enim od najveèjih rock klasikov "Easy livin’" ter zapustili oder, vendar jih je glasno obèinstvo priklicalo nazaj. Kljub na pol prazni hali lahko recemo, da je vzdušje bilo odlièno. Tudi Heepovci so bili odlièno razpolo¾eni. Pokazali so nam, da so še vedno v vrhunski formi.

Za bis so pustili samo eno skladbo, balado "Lady in black", in tako izpolnili vsa prièakovanja svojih obo¾evalcev. Poslovili so se z besedami "See you next year".
"Next year?" Da! Upajmo le, da bo v tem primeru tudi obiskanost primerna rock legendam.

Za vas je koncert obiskal Matija K.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.