Union Olimpija klonila proti Barceloni

V 1. krogu letošnje Evrolige je domačo Union Olimpijo čakala verjetno najtežja možna preizkušnja – gostila je namreč Barcelono.

Prvo evroligaško tekmo v tej sezoni je pospremil tudi prvi letošnji sneg v Ljubljani, ki je morda bil tudi eden od krivcev, da dvorana kljub enemu najbolj atraktivnih nasprotnikov sploh ni bila polna (takoj smo se spomnili preteklih sezon, ko je večina razvajenih navijačev prvih par tekem gledala doma, da bi se potem po parih zmagah Olimpije kmalu pred blagajnami kluba trlo “najzvestejših” navijačev). Žal pa je končni rezultat bil še bolj hladen kot zunanja temperatura, saj je Olimpija “zmrznila” na -22, končni rezultat je namreč bil 64:86 za Barcelono.

Igralci Olimpije so v uvodnih minutah še nekako držali stik z gosti iz Katalonije, vendar so le ti kmalu “po Navarrovsko” nabrali 10 točk razlike. Vsem prisotnim v dvorani se namreč sploh ni zdelo, da bi Barcelona igrala veliko bolje kot domači (ali da bi se kaj preveč trudili) pa je vseeno ob polčasu nabrala že 11 točk prednosti. Igralec, ki so se ga igralci Olimpije najbolj bali, Juan Carlos Navarro, je prve svoje točke dal šele ob koncu polčasa, a je takrat spet dokazal svoje mojstrstvo z dvema zaporednima trojkama, od katerih je bila druga v njegovem tipičnem stilu, ko trojko doseže iz navidezno nemogoče situacije.

Po polčasu je Olimpija, pri kateri je še vedno v napadu odlično igral Danny Green (17 točk) spet nekoliko močneje pritisnila na gas, a met za 3 točke ta večer enostavno ni stekel (2:16), brez tega pa Olimpija žal ni bila dorasli tekmec španskemu moštvu, ki je na drugi strani doseglo 8 trojk. Proti koncu tekme so se začele kazati tudi vse večje luknje v obrambi Olimpije, saj je Barcelona dosegala lahke koše in kot za šalo dobivala tudi skok v napadu. Končni rezultat je bil tako povsem realen in Barcelona je zasluženo odnesla točke iz Ljubljane. Ljubljančanom vsekakor ne gre zameriti tega poraza, lahko pa le upamo, da bodo do naslednjih tekem z vsaj na papirju nekoliko lažjimi tekmeci uspeli popraviti svojo igro v obrambi, potem pa bo zagotovo doseženih tudi več lahkih točk, prav tako pa bo verjetno počasi stekel tudi met za tri točke.

Še enkrat pa pozivamo navijače Olimpije – podpirajte svojo ekipo od začetka in ne le na tistih parih “modernih” tekmah, saj vas zdaj veliko bolj potrebujejo!Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.