UNICEF predstavlja: Ni mi vseeno

Skreč-brejk-funk-hiphop-beatbox-punk-žigažaga žurka v Kinu Šiška ob zaključku multimedijskega natečaja in ob 20. obletnici Konvencije o otrokovih pravicah – Nastopajo Murat&Jose, Leaf-fat, Pižama, DJ Borka, DJ Bakto, DJ Woo-D, Bboy skupina Sweet with style… – Vstop brezplačen!

UNICEF-ov dogodek “Ni mi vseeno” bo v petek, 20. novembra, Kino Šiška spremenil v multimedijsko mravljišče mladih iz vse Slovenije. Na dogodku se bo brejkalo, skrečalo, repalo, beatboxalo, pelo, godlo in plesalo ter tako pomenu primerno proslavilo 20. obletnico najpomembnejšega dokumenta otrok našega planeta – obletnico sprejema Konvencije o otrokovih pravicah. Hkrati se bomo spomnili, da obstajata dve plati enega sveta, in sicer z multimedijskimi projekti, prijavljenimi na UNICEF-ov ustvarjalni natečaj z naslovom “Ni mi vseeno”, katerega zmagovalci bodo znani prav na tem, istoimenskem dogodku, s katerim se natečaj tudi zaključuje.

Razstava na natečaj prijavljenih multimedijskih projektov nas bo pozdravila ob vstopu v preddverje Kina Šiška, dopolnil pa jo bo tudi vizualni projekt “Namenoma” večkrat nagrajenega kolektiva oblikovalcev in street artistov Zek Crew. Spust v Malo dvorano obeta urbane užitke ob skrečanju ljubljanskih vitezov vinila DJ-jev Borke in Dada, ki bosta tehnike žongliranja z glasbo tudi predstavila. Glavna atrakcija v podzemlju Kina Šiška pa bo zagotovo plesni performans Bboy skupine Sweet with style, katere člani bodo obiskovalcem razkrili skrivnosti brejkanja. Za gramofoni bo plesalcem ritem narekoval, nam pa po mikrofonu njihove akrobacije pojasnjeval DJ Woo-D.

V Veliki dvorani bo za krohotajoč potek večera skrbel prekaljeni odrski maček, glasbenik, stand-up komik in raper Pižama. Da je naša ustna votlina vrhunski inštrument bosta dokazala naša najboljša beatboxerja Murat in Zhiga ter razložila, kako dosežeta na prvi pogled in posluh nedojemljive zvoke in zvočne učinke. Glasbena vrhunca seveda sledita na koncu – najprej bo nastopil najuspešnejši slovenski hip hop dvojec Murat&Jose, ki bo skupaj z bandom predstavil svoj opus, v katerem ne manjka uspešnic, ki jih vsi znamo na pamet, za konec pa ga bodo v svojem značilnem in v živo najboljšem stilu odžagali post hardcore rockerji Leaf-fat, ki bodo v Šiško uleteli naravnost s turneje po Nemčiji.

Med glasbenim dogajanjem bo v Veliki dvorani potekala tudi predstavitev zmagovalnih projektov multimedijskega natečaja “Ni mi vseeno”, razglasitev zmagovalcev natečaja in podelitev nagrad. UNICEF Slovenija je natečaj razpisal v okviru evropskega projekta »Globalna ekonomija – globalna solidarnost: promocija razvojnih ciljev tisočletja«. Natečaj je bil namenjen mladim od 14. do 20. leta, da aktivno razmislijo o razvojnih ciljih tisočletja (kot sta, denimo, “Izkoreniniti skrajno revščino in lakoto” ter “Doseči univerzalno zagotovitev osnovne izobrazbe”) ter z uporabo različnih medijev pripravijo dela, s katerimi svetu povedo, da jim ni vseeno, da je skrb za sočloveka superkul in da lahko prav vsak na svoj način pripomore k lepši prihodnosti vsakega otroka ali mladostnika.

Več o Konvenciji o otrokovih pravicah:
http://www.unicef.si/main/zagovornistvo.wlgt

Več o Razvojnih ciljih tisočletja:

http://www.unicef.si/main/milenijski.wlgt

Več o programu in nastopajočih na dogodku NI MI VSEENO:

http://www.2plati1sveta.siKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.