Umrl Ivica Račan

Po večmesečni bolezni je nekdanji hrvaški premier umrl v zagrebškem kliničnem centru.

Nekdanji hrvaški premier in nekdanji prvak največje opozicijske stranke SDP Ivica Račan je ponoči, ob 3.05 uri, umrl v Kliničnem centru Rebro v Zagrebu, so sporočili iz SDP.
63-letni Račan je 31. januarja letos sporočil, da se zaradi hude bolezni umika iz javnega življenja. Četudi je bila prva diagnoza tumor na desni rami, so nadaljnje preiskave v Mestni kliniki v Münchnu pokazale, da ima raka na sečevodu. Operativno so mu odstranili levo ledvico, sečevod in limfne vozliče, izkazalo pa se je, da je tumor na ramenu v bistvu metastaza raka na sečevodu. Sledila je operacija, pri kateri so Račanu odstranili metastazo iz mišic na desnem ramenu. Dokončna diagnoza je potrdila tudi raka na levi ledvici.
Konec marca se je Račanovo zdravstveno stanje poslabšalo, zato so ga sprejeli v bolnišnico. Kmalu se je izkazalo, da ima metastaze na možganih, zato so izvedli postopek gama-knife oziroma obsevanje, s pomočjo katerega uničujejo tumorje na omejenem območju. Nato je bilo Račanovo stanje stabilno, nadaljevali pa so z obsevanjem ramena.
Sredi aprila je padel v komo, zato so ga sprejeli v zagrebški klinični center. Prejšnji teden so spočili, da je njegovo stanje boljše, vendar še ni bilo jasno, ali je bilo zdravljenje učinkovito. Danes ponoči pa je Račan izgubil bitko za življenje.
Račan je bil velik hrvaški politik, ki se ga bodo spominjali tudi po izjavi: “Oblast lahko izgubim, obraza pa ne”.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Mando Diao

Podarjamo 2 vstopnici za koncert Mando Diao v Cvetličarni! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Iz katere države izvira band Mando Diao?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Halloween ft. Prezioso & Marvin

Podarjamo 3x1 vstopnico za Halloween v Cvetličarni, kjer boste obujali spomine z dvojcem Prezioso & Marvin. Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki glasi: Navedi svoj najljubši komad dua Prezioso & Marvin.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Umek

Podarjamo 2 vstopnici za žur z Umekom, ki se bo 21.12. odvijal v Kurzschlussu. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki bi se ti ta večer pridružila!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Cocoon – Sven Vath

Podarjamo 2 vstopnici za žur s Sven Vathom, ki se bo odvijal 16.11. v Kurzschlussu. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki bi se ti ta večer pridružila!


Spremeni besedo.